Вафельний рулет з желе

Інгредієнти:

вафельні листи(квадратні)  5 шт.
желе вишневе 3 п. 
вода 0,7 л
крекер вершковий 200 г
какао 6 ст.л.
кокосова стружка 200 г
молоко 1 скл.
цукор 8 ст.л.
масло  300 г
ванільний цукор 1 п.(12г)

З усіх смачних пляцків мого дитинства – вафельний рулет запам’ятався, мабуть, найбільше. Це був дуже популярний рецепт на Західній Україні. Чи не кожна господиня, яка любила пекти, обов’язково хоча б раз, робила ці вафельні рулети з галяреткою. Моя бабуся також слідувала тодішній моді на випічку з польськими інгредієнтами))) Кокосова стружка і галяретка(желе) тоді тільки з’явились на нашому українському ринку. Словом, це було круто. І дійсно дуже смачно!!! А недавно, переглядавши бабусину кулінарну книгу, я побачила цей рецепт. І вирішила спекти ці смачні желейні рулети. Вмходить п’ять досить великих рулетів, які виглядають апетитно та яскраво. Також, перевагою є те, що це рецепт без випічки. Тому робити желейні рулети відносно недовго.

Як приготувати 

Спочатку робимо желе. Для цього 3 п. желе заливаємо 0,7 л. кип’ятка. Розмішуємо до повного розчинення. Прямокутну чи квадратну форму для випічки застеляємо харчовою плівкою та виливаємо туди наше желе. Залишаємо застигати. 

Тим часом робимо кокосову масу. 200 г кокосової стружки заливаємо 1 скл. молока, додаємо 6 ст.л. цукру+ 1п. ванільного цукру та додводимо до кипіння, постійно помішуючи. Додаємо 1 ст.л. манки (без чубка), варимо ще 5 хв. Накриваємо кришкою та залишаємо, щоб охолонуло. Охолоджену масу збиваємо з 300 г м’якого масла.

Шоколадна маса з крекером. 1п. (200 г) вершкового крекеру подрібнити в чаші блендера. Окремо закип’ятити 0,5 л води, додати до неї 6 ст.л. какао та 2 ст.л. цукру, перемішати та варити ще 5 хв. В гаряче какао всипати подрібнений крекер. Швидко перемішати. Поділити на 5 частин та гарячою масою змастити кожну вафлю. Якщо маса буде не достаньо гарячою, то вафлі можуть погано пропитатись і скрутити їх в рулет не вийде. Тому тут все треба робити дуже швидко. Я спочатку розклала на столі всі вафельні листи. І як тільки приготувала масу – відразу всі змастила. Для останнього листа прийшлось ще підігріти шоколадну масу.  Змащені вафлі залишаємо охолоджуватись 10 – 15хв.

Кокосову масу також ділимо на 5 рівних частин. Змащуємо вафлі кокосовою масою поверх шоколадної. 

Виймаємо застигле желе з форми. Розрізаємо на 5 рівних смужок. Кладемо смужку желе на один край вафельного листа і скручуємо в рулет.  Готові рулети залишаємо у холодильнику на кілька годин, щоб пропитались.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)