Імбирні пряники на хрестини

Інгредієнти:

Для прикрашання
харчовий барвник голубий
мастіка з маршмелоу голуба
білкова глазур
пряники
їстівні намистинки
кандурін сріблястий

 

Імбирні пряники можуть прикрасити практично будь-яке свято. І пряники на хрестини – не виключення. Вони смачні та милі. Можна зробити найрізноманітніші форми, що підходять для святкування хрестин. Це всі можливі “атрибути” новонародженого малюка – ведмедики, візочок, пляшечка та соска, підгузки, повзуни… Якщо приготувати імбирні пряники в такому ж стилі, як торт на хрестини, то буде дуже гармонійно та ефектно. Пряники на паличках чудово виглядають на фуршетному столі та дуже подобаються дітям. Ось покроковий майстер-клас з фото.

Як приготувати

Тісто. 2 ст.л. меду + 1 скл. цукру + 1п. ванільного цукру + 2 ст. л.сметани + 125 г маргарину  розтопити на маленькому вогні, помішуючи, до однорідності. Але, щоб суміш не була надто гарячою, більше 60 град. Додати яйце, швидко збити вінчиком. Додати 1 ст.л. горілки, муку + прошок до печива + 3ст.л. какао + сушений імбир + корицю + цедру з 1/2 апельсина чи лимона. Замісити не дуже густе тісто. Воно має прилипати до рук. Поставити на холод на 1 годину. Коли тісто охолоне, стане твердим. Ще раз добре вимісити. Тісто буде еластичним.

Розкачати товщиною 4-5 мм. Я намалювала шаблон ведмедика, приклала його до тіста. Обвела зубочисткою та вирізала ножем по цьому контуру. Дерев’яну шпажку обмотала зверху шматком тіста та прикріпила зі звороньої сторони пряника. Обережно виклала пряники разом з паличками на пергамент та випікала пряники 7 хв. при температурі 180 град.

Глазур для пряників: 1 білок + 1 скл. цукру-пудри перемішати, потім збити до білого.

Готові пряники покрити шаром глазурі 2-3 мм, щоб їх поверхня потім була гладенькою. Залишити підсихати.

Пряники-ведмедики. Коли перший шар глазурі висох, з допомогою кулька, нанесла другим шаром мордочку, вушка, очі та лапки. Залишила підсохнути. Зробила одяг з мастіки – майки, бодіки та ін. Голубим барвником розфарбувала лапки, вушка та мордочку в тих місцях, де був нанесений другий шар глазурі. Чорним намалювала очі, ніс та ротик

Пряники-сердечка  оздобила по контуру їстівними намистинками, які прикріпила з допомогою пінцета на краплі глазурі. З мастіки голубого кольору зробила прикраси для пряників. Для цього використала спеціальний молд.

Пряник-корону покрила по глазурі сріблястим кандуріном, розчиненим у горілці. Прикрасила срібними їстівними намистинками. З допомогою пензлика нанесла білковою глазур’ю надпис та виклала цукровими драже синього кольору ім’я.

Потім загорнула пряники в прозору плівку та зав’язала атласними стрічками.

0/5 (0 Reviews)