Абхазура

Абхазура

 Абхазура

Інгредієнти

  • 1 кг яловичини
  • 400 г ріпчастої цибулі
  • 125 г барбарису
  • 2 ч. Л. шафрану
  • 1 кг жирової сіточки порося
  • 300 г ниркового жиру
  • 25 г сухого коріандру
  • 1 кг свинини
  • 3,5 ч. л. солі
  • 25 г сухого чабера
  • 15 г червоного перцю
  • 25 г уцхо-сунелі
  • 75 г товченого часнику

Покроковий рецепт приготування

Яловичину, свинину, яловичий нирковий жир і цибулю пропустити через м'ясорубку, додати червоний перець, уцхо-сунелі, коріандр, часник, чабер, шафран, барбарис і сіль за смаком. Жирову сіточку порося промити, поставити під проточну воду на 2 години, відкинути на друшляк і трохи підсушити. Жирову сіточку потрібно добре розкрити і гострим ножем розрізати на квадратні (15 на 15 см) шматки. Фарш добре замісити, змочити руки у воді і сформувати круглі кулі (150 г), загорнути в сіточку і надати трохи плоску форму, після чого смажити на вогні на сковороді або в духовці до утворення червоної скоринки. Абхазура подавати гарячою з соусом ткемалі.

5/5 (1 Review)