Азербайджанські ДОЛМА З зернами граната

Азербайджанські ДОЛМА З зернами граната

Інгредієнти

  • Рис довгозерний – 5-6 ст. л.
  • помідор середній – 2-3 шт.
  • часник – 6-7 зубчиків
  • перець чорний – за смаком
  • чебрець – 10 гілочок
  • масло рослинне
  • жир курдючний – 200 г
  • гранат стиглий – 1/2 шт.
  • сіль – за смаком
  • кінза – 1 пучок великий
  • листя виноградні підготовлені – 100 шт.
  • коріандр мелений – 2-3 великі щіпки
  • базилік – 5-6 гілочок
  • цибуля білий середній – 2 шт.
  • баранина (м'якоть) – 1,5 кг
  • баранина (кістки) – 300-400 г

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 Рис промити, залити холодною водою і залишити на 1 ч. Кістки змастити з усіх боків маслом, укласти на решітку і помістити в розігріту до 200 ° С духовку на 20 хв. Крок 2 Підсмажені кістки покласти в каструлю, залити 2 л гарячої води, додати дрібку солі. Довести до кипіння і варити 40 хв., Потім процідити. Крок 3 Баранину і сало дрібно порубати або пропустити через м'ясорубку. Цибулю подрібнити і додати до м'яса. Крок 4 Гранат розібрати на зерна, додати до фаршу. Відокремити листя всій зелені від гілочок, подрібнити і додати до фаршу разом з рисом, сіллю і перцем за смаком. Крок 5 Перебрати виноградне листя, відокремити пошкоджені і викласти ними дно каструлі, де готуватиметься долма. Крок 6 Укласти виноградний лист середнього розміру на робочу поверхню матовою стороною догори, видалити черешок. Взяти 1-2 ч. Л. начинки, помістити в середину листа і згорнути його конвертом. Повторити те ж з рештою начинкою і листям. Крок 7 Часник нарізати великими шматками, помідори очистити від шкірки і нарізати на четвертинки. Укласти долму в каструлю, перекладаючи скибочками часнику і помідорів. Зверху помістити тарілку і невеликий вантаж, щоб долма не спливала. Влити стільки гарячого бульйону, щоб він покрив долму приблизно на 1 см. Накрити кришкою. Крок 8 Поставити на середній вогонь. Дати закипіти, вогонь зменшити і варити 40-45 хв. Коли долма буде готова, вимкнути вогонь і дати настоятися під кришкою 20-25 хв. Подавати до столу з мацоні і зеленню за смаком.

0/5 (0 Reviews)