ГРЕЦЬКА ДОЛМА З РИСОМ

Інгредієнти

  • м'ята – 4-5 гілочок
  • масло оливкове “екстра вірджин”
  • лимон (сік) – 1-2 шт.
  • кріп – 4-5 гілочок
  • рис середньозерний – 1 стакан
  • листя виноградні підготовлені – 50 шт.
  • горіх волоський очищений – 1 шт.
  • цибуля середній – 2 шт.
  • петрушка – 1 пучок середнього розміру
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • паприка мелена

Для соусу авголемоно

  • борошно – 1 ст. л.
  • лимон (сік) – 3 шт.
  • яйце – 2 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Рис промити до прозорості води, замочити в холодній воді на 3 ч, всипати у велику каструлю з киплячою підсоленою водою. Рівно через 10 хв. після моменту, коли рисові зерна почали кружляти в окропі, відкинути рис на сито, обсушити, остудити до кімнатної температури. Крок 2 Цибулю нарізати дуже дрібно – до розміру рисового зерна. Волоський горіх потовкти у ступці з великою дрібкою солі, приправити чорним перцем і паприкою. Зелень подрібнити. Змішати рис, цибулю, волоський горіх, зелень, а також 1-2 ч. Л. оливкового масла. Крок 3 Укласти виноградний лист матовою стороною догори, видалити черешок. Покласти в середину листа 1-2 ч. Л. начинки, згорнути його конвертом. Крок 4 Пошкоджені і занадто велике листя укласти на змащене маслом дно каструлі, в якій буде готуватися долма. На листя щільно укласти підготовлену долму, злегка поливаючи кожен ряд оливковою олією. Крок 5 Влити стільки води, щоб вона покривала долму шаром 1-2 см, накрити тарілкою, зверху помістити невеликий вантаж. Закрити кришкою, поставити на середній вогонь, після закипання зменшити вогонь до мінімуму. Через 30 хв. влити лимонний сік. Ще через 30 хв. зняти з вогню. Крок 6 Для соусу авголемоно перемішати муку з половиною склянки води, збити яйця з лимонним соком. Додати борошняну суміш до яєчної і прогріти на слабкому вогні при безперервному помішуванні до загусання, потім ще 2-3 хв. Процідити соус через сито, подати з долмой. Господині на замітку Така вегетаріанська долма стає набагато смачніше, якщо витримати її протягом 3 діб в холодильнику.

0/5 (0 Reviews)