Інгредієнти
- 1 цесарка
- 50 г топленого масла
для соусу
- 200 г ожини
- 50 г кислого винограду
- 0,5 склянки мелених волоських горіхів
- 1 середній зелений перець чилі
- 2 зубчики часнику
- 1 середній пучок кінзи
- 1 ч. л. меду сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Поставте каструлю з 2 л води на сильний вогонь, доведіть до кипіння, покладіть в окріп цесарку, зменшіть вогонь до середнього, зніміть піну і варіть 50 хвилин. Крок 2 Вийміть птицю на блюдо (бульйон не знадобиться), трохи остудіть, наріжте шматочками, покладіть в сковорду або глибоку форму для запікання, змастіть топленим маслом. Поставте в розігріту до 200 ° С духовку на 20 хвилин. Крок 3 Поки готується цесарка, зробіть ожиновий соус. Збийте ожину і виноград з 0,5 склянки води блендером до однорідності. Через сито або марлю відокремте сік від макухи. Крок 4 Дрібно наріжте чилі і кинзу, покладіть в ступку. Додайте очищені зубчики часнику, дрібку солі, потовчіть в пасту. З'єднайте з ожиново-виноградним соком, медом і меленими горіхами. Ретельно перемішайте. Крок 5 Вийміть цесарку з духовки, залийте соусом і поверніть в духовку до готовності, ще на 20 хвилин. Подавайте птицю гарячої. Господині на замітку
Найкраще готувати цю страву на кеци (це грузинська глиняна сковорода). Вона рівномірно розподіляє тепло, та й виглядає їжа в ній дуже симпатично.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!