Цесарки, запечена З розмаринового масла і винограду

цесарки, запечена з розмариновим МАСЛОМ І виноград

Інгредієнти

  • 1 невелика цесарка
  • 100 г вершкового масла
  • 1 гроно білого винограду без кісточок
  • 1 невеликий лимон
  • 2-3 гілочки свіжого розмарину
  • оливкова олія «екстра вірджин» сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Заздалегідь подморозьте вершкове масло. Натріть цесарку сіллю і перцем. Акуратно, кінчиками пальців, відокремте, де можливо, шкіру від м'яса, діючи повільно, щоб не порвати шкіру. Крок 2 У розмарину видаліть стебла (збережіть їх), листочки дрібно порубати. Наріжте масло невеликими тонкими пластинками, присолите їх і посипте подрібненою розмарином. Крок 3 Акуратно вкладіть пластинки масла під шкіру цесарки, постарайтеся, щоб побільше потрапило на грудку. Всередину покладіть ягоди винограду (трохи) і поламані стебла розмарину. Крок 4 Вичавіть сік з лимона, натріть на тертці часник або продавите через часниковий прес, змішайте з лимонним соком і оливковою олією. Натріть цесарку цією сумішшю з усіх боків і покладіть грудкою вгору на решітку, встановлену в листі. Крок 5 Запікайте цесарку в розігрітій до 180 ° С духовці, час від часу змащуючи лимонно-масляною сумішшю, приблизно 1 годину. Перед подачею викладіть цесарку на підігріте блюдо, накрийте нещільно листом фольги і дайте постояти 10-15 хвилин. Господині на замітку

Ви можете використовувати і темний виноград, але він, можливо, забарвити цесарку, надавши їй червонуватий або фіолетовий відтінок.

0/5 (0 Reviews)