Інгредієнти
- пшеничне борошно – 1 склянка
- кукурудзяний або картопляний крохмаль – 1 стакан
- дуже гаряча підсолена вода – 1 стакан
- свинячий і яловичий фарш, змішаний в рівних пропорціях – 400 г
- часник – 2 зубчики
- соєвий соус
- устричний соус
- невеличкий корінець імбиру
- пучок зеленої цибулі
- кунжутне масло
Покроковий рецепт приготування
- Приготувати тісто: перемішати в мисці борошно з крохмалем і влити дуже гарячу підсолену воду. Ретельно вимісити масу, підсипаючи борошно за потребою до отримання пружного, податливого тесту. Загорнути його в плівку і відправити в холодильник на дві години.
- Дрібно посікти зелена цибуля, половину відкласти для соусу, а половину додати до фаршу. Змішати разом 1 ст. л. соєвого соусу (краще густого, насиченого смаку), 1 ст. л. устричного соусу, подрібнений часник і імбир (досить корінця розміром в половину вказівного пальця). Влити соус в фарш, ретельно перемішати і також відправити в холодильник на пару годин.
- Розкачати тісто ковбаскою середньої товщини, нарізати скибочками (як на великі вареники). Розгортати кожен шматочок тесту на дуже тонкі гуртки, в центр гуртка класти столову ложку м'ясної начинки. Защипувати дім-сами можна як завгодно, наприклад, у формі маленьких пиріжків з візерунковим защипом, за формою хінкали або просто збирати тісто в “бутончики”, злегка підкручуючи хвостик.
- Укласти готові дім-сами в мантоварку, пароварку, мультиварку або в спеціальну бамбукову пароварку для приготування дім-самов. Не забудьте змастити дно маслом! На вільне місце між дім-самамі можна укласти суцвіття броколі, з азіатським соусом вони теж дуже смачні.
- Варити дім-сами на пару після закипання води 15 хвилин. Поки вони готуються, змішати простий соус з 100 г соєвого соусу, 2 ст. л. кунжутного масла і залишився зеленої цибулі.
Подавати до столу і є дім-сами відразу ж, поки весь апетитний сік всередині. Подайте до них соус і ароматний зелений чай.
Господині на замітку Це рецепт підходить більше для вихідного дня, однак, якщо приготувати тісто і начинку з ранку (це займе не більше 5-7 хвилин), а ввечері підключити до творчого процесу ліплення чоловіка або дітей (до речі, прекрасне об'єднує заняття), то вечеря буде готовий за якісь півгодини. Дім-сами – не найлегше блюдо, але досить ситне, тому 5-6 штук буде достатньо навіть для дорослої людини. Тісто у дім-самов дуже тонке, майже прозоре, а якщо ще подати до них салат зі свіжих овочів, то така вечеря цілком можна вважати здоровим. І корисним, зрозуміло. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!