Толмен з баранів фарш

толма з баранів фарш

Інгредієнти

  • 1 кг баранячого фаршу з жирком
  • 2 склянки довгого рису
  • 8 міцних круглих помідорів
  • 5 великих солодких перців
  • 6 невеликих товстих баклажанів
  • 3 середні цибулини
  • 2 невеликих стебла цибулі-порею (тільки біла частина)
  • 4 зубчики часнику
  • по 1 пучку петрушки, кінзи і фіолетового базиліка
  • сіль, мелений гострий червоний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

толма З Баранов фарш

Очистіть і дрібно наріжте цибулю і цибулю-порей, всю зелень, часник, додайте сіль і перець, ретельно перемішайте всі ці продукти з фаршем. Додайте рис і 100 мл води, вимішайте ще раз. Продавіть всередину плодоніжки у солодких перців і вийміть їх, витрусити насіння. Крок 2

толма з баранів фарш

З 5 помідорів зріжте «кришечки» і акуратно виберіть ложкою вміст. Крок 3

толма з баранів фарш

З баклажанів гострим ножем виріжте м'якоть, не пошкоджуючи стінок. Крок 4

толма з баранів фарш

Наповніть овочі фаршем, складіть їх в глибоку товстостінну каструлю шарами, поставивши на попа – «кришечками» вгору. Крок 5

толма з баранів фарш

Решта 3 помідора натріть на тертці, шкірку викиньте; томатної масою залийте фаршировані овочі, потім налийте стільки окропу, щоб рідина тільки покрила вміст. Крок 6

толма з баранів фарш

Трохи посоліть, покладіть лавровий лист. Накрийте вміст каструлі перевернутої тарілкою, щоб вона «притопити» овочі, і поставте на сильний вогонь. Як тільки рідина закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть 45 хв. Подавайте толму гарячою чи теплою.

0/5 (0 Reviews)