Інгредієнти
- 1 кг баранячого фаршу з жирком
- 2 склянки довгого рису
- 8 міцних круглих помідорів
- 5 великих солодких перців
- 6 невеликих товстих баклажанів
- 3 середні цибулини
- 2 невеликих стебла цибулі-порею (тільки біла частина)
- 4 зубчики часнику
- по 1 пучку петрушки, кінзи і фіолетового базиліка
- сіль, мелений гострий червоний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Очистіть і дрібно наріжте цибулю і цибулю-порей, всю зелень, часник, додайте сіль і перець, ретельно перемішайте всі ці продукти з фаршем. Додайте рис і 100 мл води, вимішайте ще раз. Продавіть всередину плодоніжки у солодких перців і вийміть їх, витрусити насіння. Крок 2
З 5 помідорів зріжте «кришечки» і акуратно виберіть ложкою вміст. Крок 3
З баклажанів гострим ножем виріжте м'якоть, не пошкоджуючи стінок. Крок 4
Наповніть овочі фаршем, складіть їх в глибоку товстостінну каструлю шарами, поставивши на попа – «кришечками» вгору. Крок 5
Решта 3 помідора натріть на тертці, шкірку викиньте; томатної масою залийте фаршировані овочі, потім налийте стільки окропу, щоб рідина тільки покрила вміст. Крок 6
Трохи посоліть, покладіть лавровий лист. Накрийте вміст каструлі перевернутої тарілкою, щоб вона «притопити» овочі, і поставте на сильний вогонь. Як тільки рідина закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть 45 хв. Подавайте толму гарячою чи теплою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!