ДОЛМА З БАКЛАЖАНОВ

Долма & ndash; кулінарне блюдо з загорнутого в листя або поміщеного в овочі фаршу. Як готувати долму придумали на Сході. Долма з баклажанів & mdash; цілком гідний кандидат на прикрасу святкового столу.

ДОЛМА З баклажанів

Зимова їжа x Інгредієнти

  • 1,2 кг фаршу
  • 400 г цибулі
  • 1 гострий стручковий перець
  • 100 г зелені кінзи, петрушки і кропу
  • сушеного чабера і базиліка за смаком
  • 150 г рису
  • 1 ч. л. томатної пасти
  • червоний перець, чорний перець, сіль за смаком
  • 1,5 ст. окропу (щоб долма в результаті була ніжна)
  • баклажани (у мене 8 шт.)
  • пюре з 1 кг помідорів
  • 5 зубчиків часнику

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 М'ясо пропустити через м'ясорубку, цибулю з гострим перцем теж . Потім до фаршу додати нарізану зелень, промитий рис, томатну пасту, сушений чабер і базилік, сіль, перець. Фарш добре вимісити, поступово додаючи окріп. Крок 2 Помідори (1 кг) обешкуріть і разом з часником подрібнити в блендері. Баклажани добре промити, зрізати плодоніжки, акуратно вийняти серцевини (я використовувала маленьку нуазетку для приготування кульок з дині), щоб не пошкодити стінки, посолити всередині. Потім нафарширувати. Крок 3 Викласти шарами в каструлю, залити помідорним пюре, налити води. Якщо м'ясо недостатньо жирне, то додати 50-70 г масла, і варити приблизно 1 ч, ± 10 хв.

0/5 (0 Reviews)