Інгредієнти
- сало – 700 г
- сіль, перець мелений – за смаком
- свинина – 3 кг
- часник – 3 головки
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> вода – 3 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Заздалегідь підготувати кишки. Якщо вони очищені і пересипані сіллю, то потрібно замочити їх у воді на 2 години, а потім промити під струменем води. Якщо кишки неочищені, то потрібно вивернути їх навиворіт, промити і поскоблить тупим боком ножа. Жир видалити ножицями або ножем. Процес тривалий і малоприємний. Крок 2
М'ясо нарізати шматками 1,5х1,5 см, сало більш дрібними шматочками (до 1 см). Часник видавити через Часничниці, додати сіль, перець, воду, добре перемішати м'ясо руками. Крок 3
Наповнити оболонку фаршем . Зазвичай для цього використовують спеціальну насадку від м'ясорубки або комбайна, а можна обрізати пластикову півлітрову пляшку і використовувати горлечко в якості воронки (я взяла патрон від світильника). Формувати ковбаски можна або перекручуванням (крутити варто в одну сторону), або просто відрізаючи кишку і перев'язуючи кінець. Готові ковбаски проткнути тонкою голочкою в місцях, де скупчився повітря, а потім помістити в киплячу воду на 7 хвилин. Крок 4
Вийняти ковбаски і помістити їх в рукав для запікання. Туди ж покласти дрібно нарізане сало і трохи вершкового масла. Помістити в розігріту духовку на 1,5 години. За 10 хвилин до готовності розкрити рукав зверху (обережно, щоб не обпектися) і дати ковбасок підрум'янитися. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!