ДОМАШНІ КОВБАСКИ ВІД бабуля

ДОМАШНІ КОВБАСКИ ВІД бабуля

Інгредієнти

  • сало – 700 г
  • сіль, перець мелений – за смаком
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> вода – 3 ст. л.

  • свинина – 3 кг
  • часник – 3 головки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ДОМАШНІ КОВБАСКИ ВІД бабуля

Заздалегідь підготувати кишки. Якщо вони очищені і пересипані сіллю, то потрібно замочити їх у воді на 2 години, а потім промити під струменем води. Якщо кишки неочищені, то потрібно вивернути їх навиворіт, промити і поскоблить тупим боком ножа. Жир видалити ножицями або ножем. Процес тривалий і малоприємний. Крок 2

ДОМАШНІ КОВБАСКИ ВІД бабуля

М'ясо нарізати шматками 1,5х1,5 см, сало більш дрібними шматочками (до 1 см). Часник видавити через Часничниці, додати сіль, перець, воду, добре перемішати м'ясо руками. Крок 3

ДОМАШНІ КОВБАСКИ ВІД бабуля

Наповнити оболонку фаршем . Зазвичай для цього використовують спеціальну насадку від м'ясорубки або комбайна, а можна обрізати пластикову півлітрову пляшку і використовувати горлечко в якості воронки (я взяла патрон від світильника). Формувати ковбаски можна або перекручуванням (крутити варто в одну сторону), або просто відрізаючи кишку і перев'язуючи кінець. Готові ковбаски проткнути тонкою голочкою в місцях, де скупчився повітря, а потім помістити в киплячу воду на 7 хвилин. Крок 4

ДОМАШНІ КОВБАСКИ ВІД бабуля

Вийняти ковбаски і помістити їх в рукав для запікання. Туди ж покласти дрібно нарізане сало і трохи вершкового масла. Помістити в розігріту духовку на 1,5 години. За 10 хвилин до готовності розкрити рукав зверху (обережно, щоб не обпектися) і дати ковбасок підрум'янитися. Смачного!

0/5 (0 Reviews)