Домашні свинячі ковбаски

Якщо б ви знали, як просто приготувати ковбаски або сосиски самостійно, то давно б перестали купувати їх в магазині. Спеціально для вас ми написали докладний рецепт дивно смачних ковбасок зі свинини і курки. Схожі продають на ярмарках в Німеччині.

ДОМАШНІ Свинячі КОВБАСКИ

Інгредієнти

  • 500 г м’якоті свинячої шийки
  • 500 г філе курячих стегенець
  • 150 г свинячої печінки
  • 150 г свинячих кишок
  • 1 середня біла цибулина
  • 3-5 зубчиків часнику
  • маленький пучок петрушки
  • по 1 ч. л. меленої зіри, свежемолотого чорного перцю і солі
  • кукурудзяна крупа дрібного помелу

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Свинячі кишки виверніть навиворіт, ретельно промийте в холодній проточній воді – спочатку просто руками, а потім за допомогою кукурудзяну муку як скраб. Виверніть кишки назад, надійти, щоб перевірити, чи немає там дірок. Якщо є, кишку в цьому місці потрібно буде перев’язати.

Крок 2 Свинину, печінку і куряче філе порубаєте дуже дрібно важким ножем – у вас повинен вийти практично фарш. Зберіть фарш в пласт, розкладіть на ньому печінку і порубати все разом.

Крок 3 Окремо дрібно порубати цибулю, часник і петрушку. Покладіть поверх фаршу, посипте спеціями і сіллю і вимісити фарш руками до однорідності. Налийте півстакана крижаної води.

Крок 4 Візьміть воронку діаметром 3-4 см, щоб начинка проходила вільно, один кінець відрізка сирих кишок щільно примотати до вирви шпагатом і починайте заповнення. Чи не набивайте кишку дуже щільно, щоб ковбаски не лопнули при смаженні.

Крок 5 Отриману довгу ковбасу перев’яжіть довгими шматками шпагату через кожні 25-30 см, подвійними вузлами, так, щоб її можна було розділити на окремі ковбаски. Відріжте ковбаски друг від друга.

Крок 6 Проколіть ковбаски зубочисткою в декількох місцях. Закип’ятіть воду в каструлі і опустіть ковбаски на 1 хв. Потім покладіть на застелене пергаментом деко і обсмажте під сильно розігрітим грилем, час від часу перевертаючи, 15 хв.

0/5 (0 Reviews)