Якщо б ви знали, як просто приготувати ковбаски або сосиски самостійно, то давно б перестали купувати їх в магазині. Спеціально для вас ми написали докладний рецепт дивно смачних ковбасок зі свинини і курки. Схожі продають на ярмарках в Німеччині.
Інгредієнти
- 500 г м’якоті свинячої шийки
- 500 г філе курячих стегенець
- 150 г свинячої печінки
- 150 г свинячих кишок
- 1 середня біла цибулина
- 3-5 зубчиків часнику
- маленький пучок петрушки
- по 1 ч. л. меленої зіри, свежемолотого чорного перцю і солі
- кукурудзяна крупа дрібного помелу
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Свинячі кишки виверніть навиворіт, ретельно промийте в холодній проточній воді – спочатку просто руками, а потім за допомогою кукурудзяну муку як скраб. Виверніть кишки назад, надійти, щоб перевірити, чи немає там дірок. Якщо є, кишку в цьому місці потрібно буде перев’язати.
Крок 2 Свинину, печінку і куряче філе порубаєте дуже дрібно важким ножем – у вас повинен вийти практично фарш. Зберіть фарш в пласт, розкладіть на ньому печінку і порубати все разом.
Крок 3 Окремо дрібно порубати цибулю, часник і петрушку. Покладіть поверх фаршу, посипте спеціями і сіллю і вимісити фарш руками до однорідності. Налийте півстакана крижаної води.
Крок 4 Візьміть воронку діаметром 3-4 см, щоб начинка проходила вільно, один кінець відрізка сирих кишок щільно примотати до вирви шпагатом і починайте заповнення. Чи не набивайте кишку дуже щільно, щоб ковбаски не лопнули при смаженні.
Крок 5 Отриману довгу ковбасу перев’яжіть довгими шматками шпагату через кожні 25-30 см, подвійними вузлами, так, щоб її можна було розділити на окремі ковбаски. Відріжте ковбаски друг від друга.
Крок 6 Проколіть ковбаски зубочисткою в декількох місцях. Закип’ятіть воду в каструлі і опустіть ковбаски на 1 хв. Потім покладіть на застелене пергаментом деко і обсмажте під сильно розігрітим грилем, час від часу перевертаючи, 15 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!