Нашпигувати свинячої шийки

нашпигований свинячої шийки

Інгредієнти

  • свиняча шийка вагою 2 кг одним шматком
  • 1 середня морквина
  • 3 черешки селери
  • 6-7 зубчиків часнику
  • 1 лавровий лист
  • по 1 ч. Л. насіння зіри і коріандру
  • по щіпці меленої кориці і морської солі
  • оливкова олія

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Зріжте з шийки зайвий жир, залишивши тонкий шар. Наріжте моркву і селеру брусочками довжиною приблизно 1,5 см і товщиною 5-7 мм. Крок 2 Часник очистіть і акуратно наріжте уздовж тонкими брусочками. Крок 3 За допомогою довгого ножа з тонким лезом нашпигуйте м'ясо брусочками овочів. Робиться це так: встромляєте ніж на глибину 4-5 см і, не виймаючи, повертаєте його на 90 °. У утворилося поруч з ножем отвір вставляєте брусочек морквини, або часнику, або селери (або все разом). Крок 4 В ступці потовчіть в порошок зиру і коріандр. Додайте сіль і корицю, ще потовчіть. Влийте трохи масла, щоб вийшла паста. Повапните цієї пастою м'ясо. Крок 5 Загорніть шийку в кілька шарів фольги і покладіть в холодильник на 12-24 год. Потім вийміть і залиште полежати при кімнатній температурі 1-2 ч. Крок 6 Покладіть м'ясо у фользі на деко, поставте в розігріту до 230 ° С духовку. Через 15-20 хв. зменшіть температуру в духовці до 160 ° С і запікайте 1 ч. Потім вийміть м'ясо з духовки і залиште на 20 хв. Наріжте тонкими скибочками і подавайте гарячим або остиглим.

0/5 (0 Reviews)