Інгредієнти
- свиняча шийка вагою 2 кг одним шматком
- 1 середня морквина
- 3 черешки селери
- 6-7 зубчиків часнику
- 1 лавровий лист
- по 1 ч. Л. насіння зіри і коріандру
- по щіпці меленої кориці і морської солі
- оливкова олія
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Зріжте з шийки зайвий жир, залишивши тонкий шар. Наріжте моркву і селеру брусочками довжиною приблизно 1,5 см і товщиною 5-7 мм. Крок 2 Часник очистіть і акуратно наріжте уздовж тонкими брусочками. Крок 3 За допомогою довгого ножа з тонким лезом нашпигуйте м'ясо брусочками овочів. Робиться це так: встромляєте ніж на глибину 4-5 см і, не виймаючи, повертаєте його на 90 °. У утворилося поруч з ножем отвір вставляєте брусочек морквини, або часнику, або селери (або все разом). Крок 4 В ступці потовчіть в порошок зиру і коріандр. Додайте сіль і корицю, ще потовчіть. Влийте трохи масла, щоб вийшла паста. Повапните цієї пастою м'ясо. Крок 5 Загорніть шийку в кілька шарів фольги і покладіть в холодильник на 12-24 год. Потім вийміть і залиште полежати при кімнатній температурі 1-2 ч. Крок 6 Покладіть м'ясо у фользі на деко, поставте в розігріту до 230 ° С духовку. Через 15-20 хв. зменшіть температуру в духовці до 160 ° С і запікайте 1 ч. Потім вийміть м'ясо з духовки і залиште на 20 хв. Наріжте тонкими скибочками і подавайте гарячим або остиглим.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!