дюшбари

Дюшбара- так називаються азербайджанські пельмені – за розміром удвічі менше звичайних. Пельмені готують в бульйоні.

дюшбари

Кращі народні рецепти. Супи x Інгредієнти

  • цибуля середній – 500 г
  • сіль – за смаком
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> перець чорний – за смаком

  • кінза
  • баранина – 1 кг

Для засмажкою

  • паста томатна – 2 ч. л.
  • масло рослинне

Для тесту

  • вода – 200 мл
  • сіль – за смаком
  • просіяне борошно
  • яйце – 1 шт.
  • масло рослинне – 3 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 дюшбари

М'якоть баранини прокрутити через м'ясорубку, додати цибулю, перець, кінзу і добре перемішати. З борошна, води, яйця, рослинного масла і солі замісити круте тісто. Накрити поліетиленовою плівкою і дати вилежатися 20 ~ 30 хвилин. Тісто розкачати в тонкий пласт (товщиною не більше 1 мм) і розрізати його на квадрати зі стороною 2,5 ~ 3 см. У центр квадрата покласти трохи фаршу. Кожен квадрат скласти трикутником, защипи краю, а куточки соедінінть. Крок 2 У невеликій сковороді пасерувати цибулю і томатну пасту. У каструлю з киплячим бульйоном опустити пельмені і пасеровану цибулю з томатною пастою. Варити до готовності. При подачі дюшбари посипати зеленню. Господині на замітку Дюшбара – це азербайджанські пельмені. За розміром вони вдвічі меншими за звичайні. Пельмені готують в бульйоні.

0/5 (0 Reviews)