ЕЛЬЗАСЬКИЙ ШУКРУТ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 500 г стегенця
  • 400 г копченої свинини (лопатка)
  • 2 ст. л. свинячого жиру
  • цибуля ріпчаста – 1 цибулина
  • часник – 2 зубчики
  • 1 ст. л. ялівцевих ягід
  • 1 кг квашеної капусти
  • 300 мл білого сухого вина
  • свіжомелений чорний перець
  • 6 сосисок у натуральній оболонці (або докторська ковбаса)
  • 400 г копченої грудинки

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Все м’ясо замочити на 12 годин у холодній воді, обсушити. Капусту промити холодною водою, дати обсохнути. Цибулю та часник очистити, подрібнити. Жир розтопити у великому сотейнику, обсмажити цибулю та часник до прозорості. Додати половину капусти з ягодами ялівцю, прогріти, помішуючи, на несильному вогні. Влити половину вина, поперчити. Додати все м’ясо, прикрити кислою капустою, що залишилася. Накрити кришкою і гасити 3 години, періодично підливаючи вино. Після закінчення 3 години додати сосиски і продовжувати гасити ще 15 хв. Дістати м’ясо і нарізати скибочками. Тушковану капусту, якщо потрібно, підсолити і поперчити до смаку і викласти на попередньо підігріту страву. Розкласти навколо м’ясо та сосиски.

0/5 (0 Reviews)