ІНГРЕДІЄНТИ
- 500 г стегенця
- 400 г копченої свинини (лопатка)
- 2 ст. л. свинячого жиру
- цибуля ріпчаста – 1 цибулина
- часник – 2 зубчики
- 1 ст. л. ялівцевих ягід
- 1 кг квашеної капусти
- 300 мл білого сухого вина
- свіжомелений чорний перець
- 6 сосисок у натуральній оболонці (або докторська ковбаса)
- 400 г копченої грудинки
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Все м’ясо замочити на 12 годин у холодній воді, обсушити. Капусту промити холодною водою, дати обсохнути. Цибулю та часник очистити, подрібнити. Жир розтопити у великому сотейнику, обсмажити цибулю та часник до прозорості. Додати половину капусти з ягодами ялівцю, прогріти, помішуючи, на несильному вогні. Влити половину вина, поперчити. Додати все м’ясо, прикрити кислою капустою, що залишилася. Накрити кришкою і гасити 3 години, періодично підливаючи вино. Після закінчення 3 години додати сосиски і продовжувати гасити ще 15 хв. Дістати м’ясо і нарізати скибочками. Тушковану капусту, якщо потрібно, підсолити і поперчити до смаку і викласти на попередньо підігріту страву. Розкласти навколо м’ясо та сосиски.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!