Інгредієнти
- 1 кг яловичого фаршу
- 2 цибулини
- 4 зубчики часнику
- 1 пучок петрушки
- 4 гілочки базиліка
- 75 г свіжих хлібних крихт
- цедра 1 лимона
- 2 яйця
- 2 качана брокколі
- 12 помідорів чері
- рослинне масло для обсмажування
- сіль, перець
- гострий соус для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Лук і часник очистити і подрібнити. Петрушку і листочки базиліка вимити, обсушити і дрібно нарізати. Розігріти в сковороді 2 ст. л. масла, обсмажити цибулю, 5 хв. Додати часник, готувати ще 2 хв. Зняти з вогню і дати охолонути. Крок 2
Відкласти 4 ст. л. хлібних крихт. Змішати в мисці подрібнену зелень з хлібними крихтами, цедрою і одним яйцем. Додати м'ясний фарш, обсмажені цибулю і часник разом з олією, у якому вони смажилися. Посолити, поперчити і ретельно вимісити. Накрити і поставити в холодильник на 1 ч. Крок 3
Брокколі вимити, розділити на невеликі суцвіття і відварити в киплячій підсоленій воді, 7 хв. Відкинути на друшляк і обдати холодною водою. Крок 4
Залишилося яйце злегка збити. Розігріти в сковороді 2 ст. л. масла. Брокколі вмочати спочатку в яйце, потім в відкладені хлібні крихти і обсмажувати до рум'яної скоринки. Перекласти на блюдо, накрити і залишити в теплому місці. Крок 5
Сформувати з фаршу кульки розміром з великий волоський горіх і обсмажити на сильному вогні в розігрітому рослинному маслі, часто перевертаючи, 5 хв. Зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати 10 хв. Крок 6
Помідори вимити і обсмажити в розігрітій олії, перевертаючи, 3-4 хв. Викласти на велике блюдо фрикадельки, брокколі і помідори. Подавати з гострим соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!