ФРИКАДЕЛЬКИ З ІНДИКИ в ніжному соусі

Якщо ви коли-небудь були в магазині & laquo; ІКЕА & raquo ;, то напевно знаєте про фірмових шведських фрикадельках з брусничним соусом. Діти їх дуже люблять, так що безумовно є сенс готувати такі фрикадельки будинку. У фарш ми додали печінку і капусту & ndash; для того щоб трошки збагатити смак і зробити їх більш ситними.

 ФРИКАДЕЛЬКИ З ІНДИКИ в ніжному соусі

Інгредієнти

  • 400 г філе грудки індички
  • 200 г курячої або індичої печінки
  • 200 г капусти
  • 1 маленька цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 стакан хлібних крихт
  • 1/4 ч. Л. свежемолотого запашного перцю
  • сіль
  • брусничний або журавлинний джем для подачі

Для соусу:

  • 75 г вершкового масла
  • 50 г борошна
  • 180 мл молока
  • 400-500 мл курячого бульйону
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для фрикадельок подрібніть філе індички і печінку в фарш. Порубати капусту, цибулю і часник, потім подрібніть в блендері. У великій мисці змішайте фарш, капустяну масу, злегка збиті яйця, хлібні крихти, молоко, мелений духмяний перець і сіль. Вимішуйте до однорідності. Крок 2 З фаршу вологими руками зліпити фрикадельки розміром з великий волоський горіх, покладіть їх на застелений фольгою деко. Крок 3 Поставте деко з фрикадельками в розігріту до 210 ° С духовку і запікайте до готовності, 15-20 хв. Крок 4 Для соусу розтопіть в сотейнику масло, додайте борошно невеликими порціями, ретельно розмішуючи. Обсмажуйте борошно, поки вона не стане коричневою, приблизно 2-3 хв. Потім тонкою цівкою, постійно помішуючи, влийте в сотейник молоко, а за ним – підігрітий бульйон. Посоліть і варіть, помішуючи, до загусання соусу. Він повинен бути по консистенції як негуста сметана. Крок 5 Дістаньте деко з фрикадельками з духовки, перекладіть їх в сотейник з соусом. Обережно перемішайте, щоб соус покрив фрикадельки, і прогрійте все разом 5 хв., Не допускаючи бурхливого кипіння. Крок 6 Подавайте фрикадельки в соусі з брусничним або журавлинним джемом. Господині на замітку До речі
Брусничний джем до м'яса швидко можна зробити самостійно. Дуже дрібно порубати 1 зубчик часнику, 1 маленьку цибулину шалот і 1-2 см свіжого кореня імбиру. Обсмажте в 1 ст. л. рослинного масла до м'якості, приблизно 3 хв. Всипте 2 склянки свіжої або замороженої брусниці, готуйте на середньому вогні, поки брусниця не дасть сік. Всипте від 0,5 до 1,5 склянки цукру – по вашому смаку. Збільште вогонь і готуйте до загустіння, приблизно 10 хв. Остудіть і подавайте.

0/5 (0 Reviews)