Якщо ви коли-небудь були в магазині & laquo; ІКЕА & raquo ;, то напевно знаєте про фірмових шведських фрикадельках з брусничним соусом. Діти їх дуже люблять, так що безумовно є сенс готувати такі фрикадельки будинку. У фарш ми додали печінку і капусту & ndash; для того щоб трошки збагатити смак і зробити їх більш ситними.
Інгредієнти
- 400 г філе грудки індички
- 200 г курячої або індичої печінки
- 200 г капусти
- 1 маленька цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100 мл молока
- 2 яйця
- 1 стакан хлібних крихт
- 1/4 ч. Л. свежемолотого запашного перцю
- сіль
- брусничний або журавлинний джем для подачі
Для соусу:
- 75 г вершкового масла
- 50 г борошна
- 180 мл молока
- 400-500 мл курячого бульйону
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для фрикадельок подрібніть філе індички і печінку в фарш. Порубати капусту, цибулю і часник, потім подрібніть в блендері. У великій мисці змішайте фарш, капустяну масу, злегка збиті яйця, хлібні крихти, молоко, мелений духмяний перець і сіль. Вимішуйте до однорідності. Крок 2 З фаршу вологими руками зліпити фрикадельки розміром з великий волоський горіх, покладіть їх на застелений фольгою деко. Крок 3 Поставте деко з фрикадельками в розігріту до 210 ° С духовку і запікайте до готовності, 15-20 хв. Крок 4 Для соусу розтопіть в сотейнику масло, додайте борошно невеликими порціями, ретельно розмішуючи. Обсмажуйте борошно, поки вона не стане коричневою, приблизно 2-3 хв. Потім тонкою цівкою, постійно помішуючи, влийте в сотейник молоко, а за ним – підігрітий бульйон. Посоліть і варіть, помішуючи, до загусання соусу. Він повинен бути по консистенції як негуста сметана. Крок 5 Дістаньте деко з фрикадельками з духовки, перекладіть їх в сотейник з соусом. Обережно перемішайте, щоб соус покрив фрикадельки, і прогрійте все разом 5 хв., Не допускаючи бурхливого кипіння. Крок 6 Подавайте фрикадельки в соусі з брусничним або журавлинним джемом. Господині на замітку До речі
Брусничний джем до м'яса швидко можна зробити самостійно. Дуже дрібно порубати 1 зубчик часнику, 1 маленьку цибулину шалот і 1-2 см свіжого кореня імбиру. Обсмажте в 1 ст. л. рослинного масла до м'якості, приблизно 3 хв. Всипте 2 склянки свіжої або замороженої брусниці, готуйте на середньому вогні, поки брусниця не дасть сік. Всипте від 0,5 до 1,5 склянки цукру – по вашому смаку. Збільште вогонь і готуйте до загустіння, приблизно 10 хв. Остудіть і подавайте.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!