Картопляний суп з фрикадельками

Картопляний суп з фрикадельками & ndash; класична дитяча їжа, напевно знайома кожному. Лук-порей і петрушка надають цьому супу солодкуватий смак. Якщо готувати суп без фрикадельок, то можна подавати його взимку гарячим, а влітку холодним & ndash; тільки в цьому випадку в самому кінці краще додати 200 мл вершків.

Інгредієнти

  • 1 л овочевого бульйону
  • 300 г м'якоті яловичини
  • 50 г вершкового масла
  • 4 середні картоплини
  • 1/3 середнього кореня петрушки
  • 1 середня цибулина
  • 3 невеликих стебла цибулі-порею ( тільки біла частина)
  • 1 зубчик часнику
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Проверните м'ясо через м'ясорубку, скачайте руками з фаршу невеликі кульки, змочуючи руки в теплій воді. Крок 2 Розігрійте овочевий бульйон. При необхідності посоліть, зменшіть вогонь до середнього і покладіть в бульйон кульки-фрикадельки, перемішайте і варіть 7-10 хв. Коли фрикадельки будуть готові, дістаньте їх шумівкою і відкладіть. Крок 3 Розріжте стебла порею уздовж і добре промийте від піску, подрібніть. Так само подрібніть цибулю і часник. Картопля наріжте великими скибочками, корінь петрушки натріть на тертці. Крок 4 Розтопити масло в глибокому сотейнику з товстим дном, покладіть цибулю, порей і часник, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні, періодично помішуючи, щоб овочі стали м'якими, але не почали присмажуватися, приблизно 15 хв. Крок 5 У сотейник до цибулі покладіть картоплю і корінь петрушки. Залийте овочі бульйоном, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть, поки картопля не стане м'яким, 20 хв. Крок 6 Стаціонарний блендер збийте суп до гладкої консистенції. Посоліть при необхідності, викладіть фрикадельки в суп і прогрівайте все разом не більше 5 хв., Не допускаючи кипіння. Подавайте гарячим. Господині на замітку До речі
Зробіть цей суп з рибними фрикадельками: дрібно наріжте 1 маленьку цибулину і обсмажте її в вершковому маслі до м'якості, приблизно 5 хв. 200-300 г рибного філе проверніть через м'ясорубку разом з обсмаженою цибулею або подрібніть в кухонному комбайні. Додайте у фарш 1 маленьке яйце, добре перемішайте і скачайте фрикадельки. Далі готуйте згідно рецепту.

0/5 (0 Reviews)