Інгредієнти
- 200 г свинини з шийної частини
- 2 цибулини по 100 г
- 200 мл вершків (жирність 33%)
- пучок петрушки, пучок кропу, 3 зубчики часнику
- 100 г сиру, сіль, чорний мелений перець.
- Ще підготуйте 2 дошки і 2 ножі – для обробки овочів і для оброблення м'яса, сковороду, форму для запікання і каструлю побільше, щоб качан помістився в ній цілком.
- 1 середня морква (200 г)
- 1 великий помідор (200 г)
- 200 г рису
- 2 качана свіжої зеленої капусти (по 500 г кожен)
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> масло оливкове – 100 мл
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 400 г свіжої яловичини
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
У капусти вирізати качан і зняти два верхніх пошкоджених листа. У каструлі закип'ятити воду і опустити в неї качан (вода повинна покривати його повністю). Варити свіжою капусту не більше 2-3 хв., Інакше листя розваляться. Дістати з води, остудити. Крок 2
Тим часом дрібно порубати по одній цибулині для фаршу і для соусу, зелень і зубчики часнику. Морква нарізати дрібними брусками і нашаткувати кубиками (можна натерти її на терці). Крок 3
У помідора хрест-навхрест надрізати гострим ножем шкірку, опустити на 30 сек. в окріп від капусти. Вийняти шумівкою, підставити під холодну воду. За допомогою ножа зняти шкірку. Помідор розрізати, видалити плодоніжки і насіння, нарізати кубиками. Крок 4
Яловичину і свинину нарізати кубиками. Потім пропустити через м'ясорубку. Деякі господині пропускають через м'ясорубку і цибулю. Але тоді виходить більш щільний фарш, який підходить для котлет. Для голубців цибулю, навпаки, служить своєрідним розпушувачем начинки. Крок 5
Зварити рис для голубців. Якщо він пропарений, варити в киплячій воді близько 10 хв. Потім остудити. Якщо непропаренний, спочатку промити і варити в великій кількості киплячої підсоленої води (1: 8) близько 20 хв. Відкинути на друшляк, промити холодною водою. З'єднати готовий рис, м'ясний фарш, цибулю і зелень. Крок 6
М'ясний фарш, рис, цибулю і зелень перемішати. Посолити, краще використовувати йодовану велику сіль. Поперчити за смаком. Додати чашку питної холодної води, так як рис вбирає багато вологи. Перемішати. Але не відбивати, як це роблять для котлет, а то рис “розіб'ється”. Фарш повинен бути еластичним. Крок 7
Капусту розібрати. Внутрішні жорсткі, маленькі листя можна використовувати для щей. У решти зрізати потовщення. Його також можна розбити тупим боком ножа. Або, якщо капуста була велика, великі листи розрізати уздовж з цього потовщення. Крок 8
Покласти порцію фаршу на внутрішню сторону в основу капустяного листа. У цьому випадку буде простіше сформувати голубець. Начинку на аркуші загорнути один раз, підвернути краю листа, знову загорнути. Так як все листя різні за розміром, після того як голубець сформований, зрізати надлишки листа. Крок 9
Влити на розігріту сковороду оливкова олія. Обсмажувати голубці до появи золотистого кольору з двох сторін – по 3 хв. кожну. Для того щоб жир не бризкав в різні боки, а голубці рівномірно прогрілися, накрити сковорідку кришкою і готувати ще 2 хв. Голубці зі свіжої капусти перекласти в форму для запікання. Крок 10
На тій же сковороді обсмажити для соусу цибулю і моркву до золотистого кольору, додати часник. На сковороду, помішуючи, влити вершки. Коли вони закиплять, додати помідори і зелень. Посолити. Помішуючи, випарувати частину рідини, щоб соус загус. Голубці в формі залити соусом, посипати тертим сиром.
Духовку розігріти до 180 & deg; С. Запікати голубці до появи сирної скоринки протягом 20 хв. Готові голубці можна залишити в формі, а можна подати порційно. Тоді полити їх залишками соусу з форми і прикрасити петрушкою, смаженої у фритюрі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!