ГРЕЦЬКА МУСАКА (мусакас)

Грецька запіканка з баклажанів, картоплі та фаршу під соусом бешамель … ммм. Рецептів мусаки стільки ж, скільки в Греції господинь & ndash; у кожної своє блюдо & ndash; схоже і неповторне одночасно. Слово мусака походить від арабського musaqqa` (& laquo; охолоджений & raquo ;, від дієслова saqqa'a – охолоджувати), який прийшов в інші мови через грецький.

Зимова їжа x Інгредієнти

  • на середню форму (приблизно 30х23 см):
  • 2-3 середніх баклажана
  • 2 3 великі картоплини
  • 500 г фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 болгарський перець
  • 1 помідор
  • кріп, петрушка
  • сіль, перець
  • сухі орегано і м'ята
  • 100 г сиру
  • для соусу “Бешамель”:
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г борошна
  • 500 мл молока
  • сіль, білий перець, мускатний горіх

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 Приготувати соус: на середньому вогні розтопити вершкове масло, всипати борошно, розтерти-розмішати дерев'яною ложкою і обсмажувати, помішуючи, до тих пір, поки борошно не почне згортатися і трохи темніти, зняти з вогню. Маленькими дозами вливати холодне молоко і постійно розмішувати соус до гладкого стану, щоб не було грудочок. Як тільки соус став гладким і однорідним, влити молоко, що залишилося, поставити каструльку на середній вогонь і, постійно помішуючи, варити 5-7 хв. після закипання. Зняти з вогню, посолити, приправити перцем і мускатом, добре перемішати і перелити в чистий посуд. Змастити харчову плівку маслом і притиснути до поверхні соусу. Крок 2

ГРЕЧЕСКАЯ МУСАКА (мусакас)

Баклажани помити і нарізати уздовж тонкими пластинками. Скласти в друшляк і кожен шар посолити, залишити на 15 хв., Промити і обсушити. Обсмажити з двох сторін на тефлонке без масла або (як роблю я) змастити пензликом маслом і на решітці в МВ в режимі гриля загрілловать кілька хвилин. Очистити і порізати дрібними кубиками цибулю, болгарський перець і помідор, цибуля і перець обсмажити в невеликій кількості рослинного масла, додати фарш, посолити, поперчити, додати сухі трави і трохи обсмажити, додати помідор і згасити ще хвилин 15. В кінці додати рубану зелень ( у мене був сушений базилік і гілочки чебрецю). Крок 3 Картоплю очистити і нарізати кружечками, злегка обсмажити з двох сторін в невеликій кількості масла. У форму викласти шар баклажанів, фарш, знову шар баклажанів, картопля і залити все соусом, зверху посипати тертим сиром і поставити в добре розігріту духовку (до 200 ° С). Крок 4

ГРЕЧЕСКАЯ МУСАКА (мусакас)

Запікати 30-40 хв. до золотистої скоринки. Корисна порада

Замість картоплі можна зробити шар з кабачків.

0/5 (0 Reviews)