хрусткі чебуреки

У радянські часи хрусткі чебуреки користувалися неймовірною популярністю. Але знайти дійсно смачні смажені пиріжки з м'ясом було справою непростою, хоча блюдо не відрізнялося (і не відрізняється) особливою вишуканістю або складністю приготування. Знавці радили пробувати чебуреки виключно в Криму, що цілком зрозуміло: це блюдо саме кримськотатарської кухні. Однак повернулися з курортів столичні відпускники (в тому числі високопоставлені) хотіли ласувати смаженими пиріжками і на батьківщині. Може бути, саме тому, & laquo; по просьбам трудящихся & raquo ;, в 1957 році в Москві була відкрита перша чебуречна з нехитрою назвою & laquo; Дружба & raquo ;. Пізніше чебуреки потрапили & nbsp; в меню вельми шанованих радянських ресторанів, наприклад, ресторану & laquo; Узбекистан & raquo ;. І щоб ввечері насолодитися смаком цих смажених пиріжків, москвичі з ранку займали в нього черга! Часи змінилися, але шанувальників хрустких чебуреків вистачає і сьогодні. Хочете приготувати їх вдома? Скористайтеся нашим перевіреним рецептом.

хрусткі чебуреки

хрусткі чебуреки

Інгредієнти

  • питна вода – 330 мл
  • сіль – 1 ч. Л.
  • рафінована рослинна олія – ​​2 ст. л. + Близько 1 л для фритюру
  • борошно – 640 г + 2-3 ст. л. для розкочування тіста
  • яйце – 1 шт.
  • горілка – 1 ст. л.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • мелений чорний перець – 1/2 ч . л.
  • м'якоть баранини – 700 г
  • кінза – 2 гілочки
  • кефір – 200 мл

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 хрусткі чебуреки

Приготуйте тісто для хрустких чебуреків. Перш за все налийте у велику каструлю воду, додайте ½ ч. Л. солі і рослинне масло. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Крок 2

хрусткі чебуреки

У гарячу рідину всипте 100 г борошна і перемішайте . Дайте охолонути. Додайте яйце і горілку. Перемішайте. Поступово, ретельно вимішуючи, всипте борошно, що залишилося. Накрийте рушником і залиште на 1 годину при кімнатній температурі. Крок 3

хрусткі чебуреки

Приготуйте фарш для хрустких чебуреків. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Складіть в невелику мисочку. Посипте сіллю і перцем, потім розітріть товкачем або розімніть дерев'яною ложкою. Крок 4

хрусткі чебуреки

М'якоть баранини вимийте, крупно наріжте і пропустіть через м'ясорубку з частою гратами. Гілочки кінзи вимийте, добре обсушити і дуже дрібно порубати. Крок 5

хрусткі чебуреки

До баранині додайте цибулю, кінзу і кефір. Ретельно вимісити фарш для хрустких чебуреків. Залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі, щоб м'ясо просочилося соком цибулі і ароматом кінзи. Крок 6

хрусткі чебуреки

Стіл злегка присипте борошном. Викладіть тісто для хрустких чебуреків і сформуйте з нього товстий джгут. Наріжте невеликими шматочками. Кожен розкачати в тонкий корж діаметром близько 15-20 см. Крок 7

хрусткі чебуреки

За половині кожного коржика розподіліть приготований раніше фарш з баранини. Складіть навпіл і ретельно защипайте краю, щоб начинка не випадали при обсмажуванні чебуреків. Крок 8

хрусткі чебуреки

У широкій каструлі або сотейнику розжарити рослинне масло. Обережно опускайте в нього вийшли чебуреки і смажте з обох боків до золотистого кольору. Корисна порада

В тісто для хрустких чебуреків можна додати чайну ложку цукру. Не турбуйтеся: від цього пиріжки не стануть солодкими, зате придбають красиву, особливо рум'яної скоринки.

До речі

Готові хрусткі чебуреки викладіть на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. На стіл пиріжки можна подати з пікантним томатним соусом до смаку або з аджикою.

0/5 (0 Reviews)