У радянські часи хрусткі чебуреки користувалися неймовірною популярністю. Але знайти дійсно смачні смажені пиріжки з м'ясом було справою непростою, хоча блюдо не відрізнялося (і не відрізняється) особливою вишуканістю або складністю приготування. Знавці радили пробувати чебуреки виключно в Криму, що цілком зрозуміло: це блюдо саме кримськотатарської кухні. Однак повернулися з курортів столичні відпускники (в тому числі високопоставлені) хотіли ласувати смаженими пиріжками і на батьківщині. Може бути, саме тому, & laquo; по просьбам трудящихся & raquo ;, в 1957 році в Москві була відкрита перша чебуречна з нехитрою назвою & laquo; Дружба & raquo ;. Пізніше чебуреки потрапили & nbsp; в меню вельми шанованих радянських ресторанів, наприклад, ресторану & laquo; Узбекистан & raquo ;. І щоб ввечері насолодитися смаком цих смажених пиріжків, москвичі з ранку займали в нього черга! Часи змінилися, але шанувальників хрустких чебуреків вистачає і сьогодні. Хочете приготувати їх вдома? Скористайтеся нашим перевіреним рецептом.
Інгредієнти
- питна вода – 330 мл
- сіль – 1 ч. Л.
- рафінована рослинна олія – 2 ст. л. + Близько 1 л для фритюру
- борошно – 640 г + 2-3 ст. л. для розкочування тіста
- яйце – 1 шт.
- горілка – 1 ст. л.
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- мелений чорний перець – 1/2 ч . л.
- м'якоть баранини – 700 г
- кінза – 2 гілочки
- кефір – 200 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте тісто для хрустких чебуреків. Перш за все налийте у велику каструлю воду, додайте ½ ч. Л. солі і рослинне масло. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Крок 2
У гарячу рідину всипте 100 г борошна і перемішайте . Дайте охолонути. Додайте яйце і горілку. Перемішайте. Поступово, ретельно вимішуючи, всипте борошно, що залишилося. Накрийте рушником і залиште на 1 годину при кімнатній температурі. Крок 3
Приготуйте фарш для хрустких чебуреків. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Складіть в невелику мисочку. Посипте сіллю і перцем, потім розітріть товкачем або розімніть дерев'яною ложкою. Крок 4
М'якоть баранини вимийте, крупно наріжте і пропустіть через м'ясорубку з частою гратами. Гілочки кінзи вимийте, добре обсушити і дуже дрібно порубати. Крок 5
До баранині додайте цибулю, кінзу і кефір. Ретельно вимісити фарш для хрустких чебуреків. Залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі, щоб м'ясо просочилося соком цибулі і ароматом кінзи. Крок 6
Стіл злегка присипте борошном. Викладіть тісто для хрустких чебуреків і сформуйте з нього товстий джгут. Наріжте невеликими шматочками. Кожен розкачати в тонкий корж діаметром близько 15-20 см. Крок 7
За половині кожного коржика розподіліть приготований раніше фарш з баранини. Складіть навпіл і ретельно защипайте краю, щоб начинка не випадали при обсмажуванні чебуреків. Крок 8
У широкій каструлі або сотейнику розжарити рослинне масло. Обережно опускайте в нього вийшли чебуреки і смажте з обох боків до золотистого кольору. Корисна порада
В тісто для хрустких чебуреків можна додати чайну ложку цукру. Не турбуйтеся: від цього пиріжки не стануть солодкими, зате придбають красиву, особливо рум'яної скоринки.
До речіГотові хрусткі чебуреки викладіть на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. На стіл пиріжки можна подати з пікантним томатним соусом до смаку або з аджикою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!