КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА З м'ясом (пастуший пиріг)

КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА З м'ясом (пастуший пиріг )

Інгредієнти

  • консервована червона (або біла) квасоля – 200 г
  • гарячий м'ясний бульйон (або гаряча вода) – 250 мл
  • томатна паста – 1 ст. л.
  • дрібно порізана цибулина середнього розміру – 1 шт.
  • сушений (або свіжий) чебрець – 1 ч. л.
  • нежирний фарш (курячий, яловичий) – 500 г
  • борошно – 1 ст. л.
  • натерта велика морква – 1 шт.
  • черешки стеблового селери, дрібно порізати – 1-2 шт.
  • вустерский соус – 1 ч. л.
  • гаряче молоко – 100-150 мл
  • картопля, довільно нарізану невеликими скибочками – 900 г
  • вершкове масло – 25 г
  • сіль, мелений чорний перець
  • очищений часник – 3 зубчики

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Картопля викласти в каструлю, додати зубчики часнику, посолити і залити окропом так, щоб вода покривала картоплю зверху на 2-2,5 см. Довести рідину до кипіння, варити на низькому вогні до м'якості 15-20 хвилин. Крок 2 Розігріти товстостінну широку сковороду, спочатку обсмажити нарізані овочі (цибуля, морква, селера) 2-3 хвилини, додавши в них пару столових ложок гарячої води або бульйону. Додати фарш і помішуючи обсмажити так, щоб не було грудок. Крок 3 Поки готується м'ясо, в гарячий бульйон додати томатну пасту. У фарш додати квасолю (попередньо зливши зайву рідину), перемішати. Присипати борошном, влити гарячий бульйон, додати чебрець і вустерский соус. Перемішати, посолити, поперчити і готувати 10-15 хвилин. Крок 4 Відварену картоплю розім'яти в однорідне пюре з вершковим маслом і гарячим молоком (зубчики часнику не викидати). Посолити за смаком. Крок 5 Розігріти гриль. У підігріту форму для запікання викласти м'ясне рагу, зверху картопляне пюре. Розрівняти поверхню виделкою. Запікати під грилем до утворення рум'яної скоринки. Запіканку також можна запекти в розігрітій духовці при температурі 200 ° С протягом 20 хвилин до золотистого кольору. Господині на замітку

Для м'ясної начинки можна взяти саме нежирне м'ясо, додати консервовану квасолю, а частина картоплі – замінити овочами: морквою, брокколі або цибулею-пореєм. Перед тим, як перекладати запіканку в контейнер, її варто добре охолодити.

0/5 (0 Reviews)