Крокети з ВАРЕНИХ ЯЄЦЬ з шинкою І СИРОМ

Хрумка підсмажена скоринка, під якою ховається ніжна начинка & ndash; ці маленькі кульки можуть звести з розуму. Приготувавши їх одного разу і зрозумівши, як це просто, ви будете готувати крокети дуже часто. А коли ви ввійдете в смак, ви придумаєте свій фірмовий рецепт крокетов. З чим він буде & ndash; з рибою, овочами або шпинатом & ndash; будете вирішувати тільки ви.

Інгредієнти

  • 5 яєць
  • 40 г вареної шинки
  • 30 г сиру (гауда, емменталь)
  • 30 г борошна + борошно для панірування
  • 150 мл молока
  • 30 г вершкового масла
  • панірувальні сухарі
  • рослинне масло
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

1. Зваріть 4 яйця круто, обдайте холодною водою і очистіть. Остудіть яйця і дрібно наріжте. Крок 2

крокети з ВАРЕНИХ ЯЄЦЬ з шинкою і СИРОМ

2. Розтопіть в сотейнику вершкове масло, додайте борошно і смажте, помішуючи, 2 хв. Поступово влийте молоко і варіть соус, часто помішуючи, 5 хв. Зніміть з вогню і трохи остудіть. Крок 3 3. Наріжте шинку маленькими кубиками. Сир натріть на крупній тертці. Крок 4

крокети з ВАРЕНИХ ЯЄЦЬ з шинкою і СИРОМ

4. Змішайте варені яйця, шинку і сир з соусом, посоліть, поперчіть і перемішайте. Крок 5

крокет з ВАРЕНИХ ЯЄЦЬ з шинкою І СИРОМ

5. Мокрими руками скачайте з отриманої маси невеликі кульки. Крок 6

6. У мисці збийте що залишився яйце. На одну тарілку насипте борошно, на іншу – панірувальні сухарі. Умочіть крокети в борошно, потім в яйце, обваляйте в сухарях. Крок 7

крокет З ВАРЕНИХ ЯЄЦЬ з шинкою і СИРОМ

7. Розігрійте в сотейнику рослинне масло для фритюру і обсмажте крокети до золотистого кольору. Шумівкою перекладайте готові крокети на зім'яті паперові рушники, щоб видалити надлишки жиру. Подавайте крокети гарячими. До речі

Якщо зрозуміти принцип приготування, то крокети можна зробити практично з будь-яких продуктів. Вам потрібні соус-основа, сир і начинка. А далі можна підключати фантазію! Замініть шинку на копчену рибу, додайте солодкий свіжий або маринований перець, трохи блакитного сиру для пікантності або припущений шпинат для соковитості.

0/5 (0 Reviews)