ЛАЗАНЬЯ з шинкою, ГОРОШКОМ І СИРОМ

Коли ми говоримо про лазіння, перше, що спадає на думку – лазіння з густим м'ясним соусом болоньєзе. Але існує ще безліч інших варіантів цього прекрасного страви. І перед вами один з них – з сиром, горошком, шпинатом і шинкою. Ця страва ідеально підійде для весни або літа.

Інгредієнти

  • 250 г пластин для лазаньї
  • 300 г вареної шинки або варено-копченого окосту
  • 450 г замороженого шпинату
  • 1 склянка зеленого горошку
  • 300 г м'якого сиру
  • 150 г тертого пармезану
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, мелений чорний перець

Для соусу бешамель:

  • 1 л молока
  • 100 г вершкового масла
  • 3 ст. л. борошна
  • 100 г тертого пармезану
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ЛАЗАНЬЯ з шинкою, ГОРОШКОМ І СИРОМ

1. Для соусу бешамель розтопіть масло в сотейнику, всипте борошно і готуйте, постійно помішуючи, 2 хв. Потроху влийте молоко, постійно помішуючи соус віночком. Доведіть до кипіння, посоліть, поперчіть і приправте мускатним горіхом. Помішуючи, варіть соус 5-7 хв., До загусання. В самому кінці додайте пармезан. Розмішайте до однорідності. Зніміть з вогню. Накрийте плівкою, притискаючи її до поверхні соусу, остудіть. Крок 2

ЛАЗАНЬЯ з шинкою, ГОРОШКОМ І СИРОМ

2. Відваріть горошок в киплячій підсоленій воді, 5 хв., потім відкиньте на друшляк. Крок 3

ЛАЗАНЬЯ з шинкою, ГОРОШКОМ І СИРОМ

3. Шинку наріжте тонкими скибочками. Крок 4

ЛАЗАНЬЯ з шинкою, ГОРОШКОМ І СИРОМ

4. Очистіть і дрібно порубати часник. Розігрійте в сковороді оливкове масло, покладіть часник і шпинат і готуйте 15 хв. Змішайте шпинат з сиром і половиною тертого пармезану, посоліть і поперчіть. Крок 5

ЛАЗАНЬЯ з шинкою, ГОРОШКОМ і СИРОМ

5. Змастіть маслом прямокутну форму розміром 30х40 см і розподіліть по дну 2-3 ст. л. соусу бешамель, потім покладіть 3-4 листи лазаньї так, щоб повністю закрити дно форми. Змастіть пасту соусом бешамель і розподіліть половину зеленого горошку. Потім покладіть скибочки шинки і сир. Знову повторіть шари. Останній шар пасти покрийте тонким шаром бешамель, гарненько посипте пармезаном. Крок 6 6. Розігрійте духовку до 170 ° С і запікайте лазанью 45-50 хв., До золотистої скоринки. Перед подачею залиште лазанью на 10-15 хв.

0/5 (0 Reviews)