Коли ми говоримо про лазіння, перше, що спадає на думку – лазіння з густим м'ясним соусом болоньєзе. Але існує ще безліч інших варіантів цього прекрасного страви. І перед вами один з них – з сиром, горошком, шпинатом і шинкою. Ця страва ідеально підійде для весни або літа.
Інгредієнти
- 250 г пластин для лазаньї
- 300 г вареної шинки або варено-копченого окосту
- 450 г замороженого шпинату
- 1 склянка зеленого горошку
- 300 г м'якого сиру
- 150 г тертого пармезану
- 2 зубчики часнику
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу бешамель:
- 1 л молока
- 100 г вершкового масла
- 3 ст. л. борошна
- 100 г тертого пармезану
- щіпка меленого мускатного горіха
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
1. Для соусу бешамель розтопіть масло в сотейнику, всипте борошно і готуйте, постійно помішуючи, 2 хв. Потроху влийте молоко, постійно помішуючи соус віночком. Доведіть до кипіння, посоліть, поперчіть і приправте мускатним горіхом. Помішуючи, варіть соус 5-7 хв., До загусання. В самому кінці додайте пармезан. Розмішайте до однорідності. Зніміть з вогню. Накрийте плівкою, притискаючи її до поверхні соусу, остудіть. Крок 2
2. Відваріть горошок в киплячій підсоленій воді, 5 хв., потім відкиньте на друшляк. Крок 3
3. Шинку наріжте тонкими скибочками. Крок 4
4. Очистіть і дрібно порубати часник. Розігрійте в сковороді оливкове масло, покладіть часник і шпинат і готуйте 15 хв. Змішайте шпинат з сиром і половиною тертого пармезану, посоліть і поперчіть. Крок 5
5. Змастіть маслом прямокутну форму розміром 30х40 см і розподіліть по дну 2-3 ст. л. соусу бешамель, потім покладіть 3-4 листи лазаньї так, щоб повністю закрити дно форми. Змастіть пасту соусом бешамель і розподіліть половину зеленого горошку. Потім покладіть скибочки шинки і сир. Знову повторіть шари. Останній шар пасти покрийте тонким шаром бешамель, гарненько посипте пармезаном. Крок 6 6. Розігрійте духовку до 170 ° С і запікайте лазанью 45-50 хв., До золотистої скоринки. Перед подачею залиште лазанью на 10-15 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!