КУРКА З РИСОМ ПО-карибський

На Карибах це блюдо називається asapao, і кожна господиня готує його по-своєму. Результат залежить від кількості рису і & nbsp; часу гасіння & nbsp; & ndash; десь це блюдо буде більше нагадувати густий суп, а & nbsp; десь скидатися на плов. У & nbsp; цієї їжі немає правильних або неправильних сумішей, можна & nbsp; готувати, як вам подобається.

 КУРКА З РИСОМ ПО-карибський

Інгредієнти

  • 1 кг курячих стегенець або гомілок
  • 2,5 склянки довгого рису
  • 100 г ковбаси чорізо
  • 50 г бекону
  • 50 г шинки
  • 300 мл томатного соусу
  • 3 солодких різнокольорових перцю
  • 2 склянки зеленого горошку
  • 1 середній помідор
  • 1 середня цибулина
  • 1 зелений гострий перець
  • 1 пучок кінзи
  • 8-10 оливок без кісточок
  • 1 ст. л. каперсів
  • 2 зубчики часнику 1 ч. л. сушеного орегано
  • 1/8 ч. л. паприки
  • 1 ч. Л. свежемолотого чорного перцю
  • 1,5 ч. л. оцту
  • оливкова олія
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Очистіть часник і потовчіть в ступці з 1 ч. Л. солі в пасту. Додайте чорний перець, орегано, паприку, влийте оцет і 1 ст. л. оливкового масла. Змастіть вийшла пастою курку, приберіть в контейнер і поставте маринуватися в холодильник на 2-4 ч. Крок 2 Залийте рис теплою водою і залиште на 1 ч. Крок 3 У велику каструлю налийте 1,8 л води, всипте 1 ст. л. солі. Доведіть до кипіння і опустіть в каструлю курку. Варіть при сильному кипінні 15 хв., Потім зменшіть вогонь до середнього і готуйте ще 30 хв. Дістаньте курку з каструлі і перекладіть в тарілку. Крок 4 Наріжте бекон і шинку невеликими шматочками, чорізо – кружечками. Помідори, цибулю і солодкий перець наріжте кубиками, кінзу порубаєте. Гострий перець очистіть від насіння і дрібно наріжте. У глибокій сковороді розігрійте 3 ст. л. оливкового масла і обсмажте бекон і шинку до золотистого кольору. Додайте солодкий і гострий перець, цибулю і кинзу. Готуйте на повільному вогні 10 хв. Крок 5 Додайте томатний соус, помідори, оливки, чорізо, каперси і гострий перець і готуйте ще 5 хв. Покладіть в сковороду курку, перемішайте і залиште гаситися, 30 хв. Влийте бульйон і доведіть до кипіння. Крок 6 Промийте рис і відкиньте на сито. Покладіть рис і горох в каструлю з куркою, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і готуйте на слабкому вогні, поки рис не стане м'яким. Корисна порада

Переміститися на Карибські острови разом з гостями можна буде за лічені хвилини, якщо ви додасте в меню курку з рисом. Блюдо добре ще й тим, що ви можете поимпровизировать в приготуванні, адже на Карибах у кожної хазяйки є свій особливий секретний інгредієнт. & Nbsp;

0/5 (0 Reviews)