Курячі КОТЛЕТИ НА ПАРУ З ЧЕРВОНИМ РИСОМ

Такі котлети – той дивовижний випадок, коли і смачно, і корисно, і від них не товстіють. Чому? & Nbsp; Бурий нешліфований рис не тільки зберігає всі корисні мінеральні & nbsp; речовини, що містяться в оболонці, але і залишає гарніру легкий горіховий присмак. Лечо надає страві пікантності, якої зазвичай не вистачає будь-дієтичної їжі. В такому яскравому за кольором і смаку оточенні навіть парова куряча котлета зовсім не видається нудною. & Nbsp;

Інгредієнти

Для гарніру:

  • червоний рис – 200 г
  • свіжі помідори -120 г
  • помідори в'ялені без солі – 40 г
  • масло оливкове – 2 ст.л.
  • цибуля зелений- кілька пір'їнок
  • кріп – невеликий пучок
  • петрушка – невеликий пучок
  • рукола – невеликий пучок

Для соусу Лечо:

  • перець болгарський – 200 г
  • помідори – 120 г
  • паста томатна – 2 г
  • часник -8 г
  • масло соняшникова – 20 мл
  • цукор-пісок – 5 г
  • петрушка

Для фаршу:

  • філе курки – 800 г
  • яйце – 2 шт
  • сіль – 8 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Рис відварити до готовності в киплячій підсоленій воді. Крок 2 Для лечо порізати болгарський перець соломкою, помідори скибочкою, часник дрібно порубати. На добре розігріту сковороду налити 1 ст.л. рослинного масла, покласти болгарський перець, обсмажити 1-2 хвилини, додати томатну пасту, швидко її обсмажити. Додати помідори і часник. Смажити 3 хвилини, додати цукор за смаком, при необхідності долити трохи води, зменшити вогонь, готувати ще кілька хвилин, перець повинен стати м'яким, але не розваритися в кашу. Зняти з вогню, остудити, додати рубану петрушку. Крок 3 Куряче філе без шкіри пропустити через м'ясорубку. У яєць відокремити білок від жовтка і додати його в фарш. Посолити і добре відбити фарш об дошку, щоб він став клеєння. Сформувати котлети і приготувати їх на пару. Крок 4 В готовий рис додати зелень, рукколу, помідори, порізані навпіл, приправити маслом і перемішати. У порційну тарілку викласти гіркою гарнір, поряд викласти котлети і лечо. Прикрасити листочками зелені. До речі

Рецепт надано Віталієм Карсаевим, шеф-кухарем мережі кав'ярень & laquo; Кавоманія & raquo;.

0/5 (0 Reviews)