Курячі КОТЛЕТИ З ЧИЛІ

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З ЧИЛИ

Інгредієнти

  • консервована біла квасоля – 800 г
  • морква – 2 шт.
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> цибулина – 1 шт.

  • черствий білий хліб – 2 шматочки
  • рослинне масло – 3 ст. л.
  • черешки селери – 2 шт.
  • гострий червоний перець – 1 шт.
  • консервовані томати – 600 г
  • сіль
  • яйце – 1 шт.
  • курячий фарш – 600 г
  • пучок кінзи
  • кукурудзяні або пшеничні коржі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З ЧИЛИ

Лук очистити і дрібно порубати. Черешки селери вимити, обсушити і дрібно нарізати. У сковороді розігріти 1 ст. л. рослинного масла і обсмажити, помішуючи, цибулю і селеру протягом 6-7 хв., до м'якості. Крок 2

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З ЧИЛИ

Хліб розкришити. Змішати у великій мисці фарш, хліб, обсмажені цибулю і селеру, яйце. Приправити сіллю, влити 3 ст. л. води. Вимісити фарш. Якщо він вийшов дуже щільним, додати ще 1-2 ст. л. води. Вологими руками виліпити невеликі котлети довгастої форми. Викладати їх на злегка присипаний борошном лист пергаменту. Крок 3

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З ЧИЛИ

Розігріти в тій же сковороді, де смажилися овочі, масло, що залишилося і порціями обсмажити котлети, по 6-7 хв. з кожного боку, до коричневої скоринки. Перекласти в миску. У сковороду влити 0,25 склянки гарячої води і готувати на середньому вогні, зіскрібаючи дерев'яною лопаткою м'ясні соки з дна і бортів. Крок 4

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З ЧИЛИ

Морква очистити, натерти на крупній тертці. Гострий перець звільнити від насіння, промити і дрібно порубати. Покласти в сковороду, де смажилися котлети, морква і гострий перець, обсмажити, 4 хв. Додати томати разом з соком. Готувати, розминаючи їх виделкою, 6 хв. Приправити сіллю, влити 300 мл води і на сильному вогні довести суміш до кипіння. Крок 5

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З ЧИЛИ

Повернути в сковороду обсмажені котлети. Знизити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати 10 хв. Квасоля відкинути на друшляк, промити під холодною водою і додати до котлет. Акуратно перемішати. Прогріти на середньому вогні, 3-4 хв. Кінзу вимити, обсушити. Подати котлети з коржиками і кінзою.

0/5 (0 Reviews)