М'ясний горіх (З КУРКИ І ІНДИКИ)

Цілком простий рецепт домашнього м'яса для бутербродів. Можна приготувати як з одного шматка м'яса, так і з різних шматочків, які потім пресуються при варінні. Можна використовувати як свинячу шию, так і філе курки та індички, в будь-якому поєднанні виходить дуже смачно.

 М'ясний горіх (З КУРКИ І ІНДИКИ)

Зимова їжа x Інгредієнти

  • м'ясо (у мене філе індички біле і червоне і куряче філе) – 800 г
  • перець
  • спеції (сухі трави, паприка, гранульований часник, різні суміші для м'яса) – 4 ст. л.
  • сіль – 2 ч. л.
  • еластичний аптечний трубчастий бинт № 3 – 1 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 М'ясо попередньо краще замаринувати в холоді протягом доби. Натерти сіллю, перцем, часником. Після маринування обтерти м'ясо паперовим рушником і обмазати спеціями на ваш смак. Крок 2 Далі відкриваємо і розтягуємо еластичний трубчастий бинт, промиваємо його, зав'язуємо акуратно один кінець, вийде міні-авоська для набивання м'ясом. У цю сітку можна покласти все, що хочете. Можна класти шматочками. Але звичайно, не маленькими, а приблизно з сірникову коробку. Т. е. Нарізали будь-яке м'ясо (курка, індичка, суміш різного м'яса, пісна курка + жирна грудинка і т. Д.), Посолити, спеції додали, дали настоятися і утрамбували в сітку якомога щільніше. І при цьому всередину можна і шматочки овочів покласти (наприклад, маленькі гриби цілком) і т. Д. Крок 3

 М'ясний горіх (З КУРКИ І ІНДИКИ)

Тепер ретельно пакуємо м'ясо в бинт. Зав'язуємо одну сторону і руками спресовувати м'ясо як можна сильніше, затягуємо бинт. При варінні м'ясо буде ще додатково пресувати під дією бинта. Таким чином воно вийде дуже щільним, і ви зможете нарізати потім “горіх” дуже і дуже тоненько. Крок 4 Підготовлене м'ясо укладаємо в рукав для запікання. Потім ще в один для страховки, щоб вода ні в якому разі не потрапила всередину пакета. Кладемо м'ясо в мультиварку. Заливаємо окропом так, щоб м'ясо повністю покрилося водою. Ставимо режим “Гасіння”. Час приблизно 1,30-2 год в залежності від виду м'яса і шматка. Якщо у вашій мультиварці максимальний час значно менше, то просто після закінчення режиму ставимо його знову на гасіння ще раз. Крок 5 Готове м'ясо виймаємо з мультиварки і, не розгортаючи, охолоджуємо, потім відправляємо його в холодильник мінімум на 8 годин. А краще на ніч. Прямо в пакетах. На наступний день (або через 8 годин) дістаємо його, розгортаємо. Якщо раптом у вас пакет для запікання все ж пропустив воду – покладіть на даному етапі м'ясо на обробну дошку і дайте йому обсохнути хвилин 20. Крок 6 Разрезаем. М'ясо щільне і в той же час дуже ніжне. Воно не звичайного сірого кольору, а з розовінкой, як у шинки, але світлішою. Крок 7 Якщо ви ще поки не стали щасливим володарем мультиварки, можете приготувати такий горіх і в каструлі. Тільки після закипання накрийте каструлю кришкою і поставте на найменшу конфорку на самий мінімальний вогонь. Вода не повинна кипіти, м'ясо повинно просто нудитися в киплячій воді. І в разі приготування в каструлі, збільште час до 2,5 годин. І не допускайте кипіння! Крок 8 Упаковуємо горіх в контейнер, відрізаємо шматочки і кладемо в контейнері в холодильник назад.

0/5 (0 Reviews)