М'ЯСО ПО-Орловський

Кухар Урбан Дюбуа служив графу Орлову в Петербурзі і готував для графського столу блюдо, яке представляло собою запечені шарами картоплю, яловичину, цибулю, гриби і сир під соусом бешамель. Згодом домогосподарки замінили соус на майонез, яловичину на свинину, гриби на помідори, і м'ясо по-Орловецька перетворилося в улюблене всіма м'ясо по-французьки.

Boom святкових рецептів x Інгредієнти

  • яловичина (вирізка) 700 г
  • картопля 600 г
  • печериці 300 г
  • рослинне масло 60 мл
  • прованські трави 0,5 ч.л.
  • ріпчаста цибуля 200 г
  • сир напівтвердий 150 г
  • перець чорний мелений за смаком г
  • сіль за смаком г
  • для соусу Бешамель
  • масло вершкове 80 г
  • борошно пшеничне 25 г
  • молоко 400 мл
  • мускатний горіх 0,5 ч.л.
  • перець чорний мелений за смаку г
  • сіль за смаком г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

М'ЯСО ПО-Орловський

Картоплю почистити і нарізати кружальцями завтовшки не більше 1 см. Викласти внахлест в форму для запікання, попередньо змащену олією. Посолити, скропити рослинним маслом і посипати прованськими травами. Надіслати в попередньо розігріту до 200 ° C духовку на 15 хвилин. Крок 2

М'ЯСО ПО-Орловський

Яловичу вирізку нарізати (поперек волокон) на стейки товщиною не більше 1,5 см. На сильному вогні обсмажити м'ясо з двох боків до золотистої скоринки. Крок 3

М'ЯСО ПО-Орловський

на іншій сковороді обсмажити на сильному вогні печериці до золотистого кольору. Крок 4

М'ЯСО ПО-Орловський

Для соусу Бешамель: в сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно, безперервно помішуючи до повного об'єднання продуктів. Додати частинами тепле молоко, мускатний горіх, сіль і перець. Соус постійно перемішувати, щоб не залишилося борошняних шматочків. Проварити соус близько 2 хвилин. Крок 5

М'ЯСО ПО-Орловський

дістати картопля з духовки. Викласти поверх обсмажене м'ясо. Крок 6

М'ЯСО ПО-Орловський

М'ясо полити половиною соусу. Потім викласти нарізаний пір'ям ріпчасту цибулю. Крок 7

М'ЯСО ПО-Орловський

потім обсмажені печериці. Крок 8

М'ЯСО ПО-Орловський

залити блюдо соусом і відправити в духовку запікатися ще на півгодини. Крок 9

М'ЯСО ПО-Орловський

за 5 хвилин до кінця запікання дістати форму з духовки. Крок 10

І посипати страву сиром, попередньо натертим на дрібній тертці. Повернути форму в духовку. Крок 11

М'ЯСО ПО-Орловський

м'ясо по-Орловецька готове. Відразу ж подаємо на стіл.

0/5 (0 Reviews)