Існує багато варіантів пельменів, один з популярних – пельмені з м'ясом і картоплею. Пельмені універсальне блюдо: в & nbsp; свята пельмені будуть центральним блюдом столу, а в будні дні так просто дістати пельмені з морозилки і отримати гаранітірованний вечерю за 15 хвилин. Збирайтеся всією сім'єю і наліпити пельменів побільше.
Інгредієнти
Для начинки:
- м'ясний фарш 250 г
- картопля 200 г
- цибуля 1 шт.
- сіль 1 ч.л..
- чорний мелений перець
Для тіста:
- борошно 500 г
- вода 200 мл
- рослинне масло 2 ст.л.
- оцет 9% 1 ст.л. < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> яйце куряче 1 шт.
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для пельменів з м'ясом і картоплею. Заздалегідь дістаньте фарш з холодильника, щоб він досяг кімнатної температури – так він краще вбере смак спецій. Крок 2
Почнемо з тіста. У глибоку миску просійте борошно, зробіть в борошні поглиблення -лунку і влийте 1 склянку теплої води. Всипте дрібку солі, додайте рослинне масло, оцет і яйце. Крок 3
Замісити тісто, загорніть його в харчову плівку або покладіть в пакет і помістіть в холодильник на 30 хвилин. За цей час тісто придбає еластичність і з ним буде добре працювати. Крок 4
Поки тісто “відпочиває” підготуємо начинку. Цибулину очистіть і дрібно наріжте. Крок 5
Сиру картоплю очистіть від шкірки і натріть на тертці. Потім картоплю необхідно добре віджати від утворився соку. Крок 6
У мисці змішайте м'ясний фарш, ріпчаста цибуля, віджатий від соку терту картоплю. Посоліть, поперчіть за смаком і все перемішайте. Начинка готова. Крок 7
Можна приступати до ліплення пельменів. Для цього частину тіста розкачайте в пласт товщиною 3 мм і за допомогою склянки (або будь-який інший форми – вирубки) зробіть круглі заготовки для пельменів. Розкладіть в середину начинку і ретельно защипніть пельмені. З'єднайте краю. Крок 8
Закип'ятіть велику каструлю води, добре посоліть. Опустіть пельмені в киплячу воду і дочекайтеся повторного закипання. Варіть пельмені приблизно хвилин 10 після закипання. Подавайте пельмені гарячими, зі сметаною або з різними соусами. Корисна порада
Якщо в фарш для пельменів з м'ясом і картоплею додати трохи провернути через м'ясорубку сала & nbsp; або трохи замороженого бульйону (заморожений бульйон потрібно подрібнити блендером в крихту), начинка буде соковитіше.
До речі
Пельмені з м'ясом і картоплею будуть ще смачніше, якщо зварити їх в бульйоні, наприклад, курячому. Їх можна і подати разом з бульйоном. Якщо ж бульйону немає, то перед тим, як опустити пельмені, додайте в киплячу воду пучок кропу, горошини чорного і запашного перцю, лавровий лист і проваріть 5 хвилин.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!