Хочете побалувати домочадців смачним і ситним вечерею? Приготуйте печеня з м'ясом і грибами в горщиках. Начебто, найпростіші інгредієнти, але в результаті запікання в глиняній ємності під & laquo; кришечкою & raquo; вони набувають зовсім іншого звучання. Саме так готували колись подібне блюдо в селах, використовуючи, звичайно, не духовку, а грубку. Хоча і в сучасних реаліях печеня з м'ясом і грибами в горщиках вийде відмінно! А щоб блюдо кожен раз дивувало новими відтінками смаку, експериментуйте, додаючи то одні сушені пряні трави, то інші.
& nbsp;
Інгредієнти
- яловичина – 1 кг
- лист лавровий – 2 шт.
- сушені білі гриби – 50 г
- сіль – за смаком
- цибуля – 1 шт.
- томатна паста – 4 ст. л.
- морква – 1 шт.
- сметана – 200 мл
- масло вершкове – 5 ст. л.
- картопля – 700 г
Для кришечок з тіста:
- кефір – 0,5 склянки
- борошно – 1,5 склянки
- розпушувач – 0,5 ч. Л.
- масло вершкове – 70 г
- яйце – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Сухі гриби для жаркого залити склянкою гарячої води і відставити на 20 хв. М'ясо вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками. Розігріти в сковороді 1 ст. л. масла і обсмажити м'ясо з усіх боків на сильному вогні, 15 хв. Перекласти в миску. Крок 2
Картопля для жаркого з м'ясом очистити, нарізати великими брусочками. Обсмажити в тій же сковороді, де смажилася яловичина, до напівготовності, 10 хв. Перекласти в миску. Крок 3
цибулю і моркву очистити, цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву натерти на крупній тертці. Гриби вийняти з настою, настій зберегти. Гриби нарізати невеликими шматочками. Крок 4
Розігріти в сковороді вершкове масло і, помішуючи, обсмажити овочі протягом 5 хв. Додати гриби і готувати, помішуючи, на середньому вогні, 6-7 хв. Крок 5
Розкласти в горщики картопля, м'ясо, овочі з грибами, томатну пасту, лавровий лист, сіль і перець. Розлити по горщикам грибний відвар і сметану, додати в кожен по 0,5 склянки гарячої води. Крок 6
Для кришечок змішати кефір, яйце, розм'якшене вершкове масло, сіль і цукор. Додати борошно і вимісити тісто. Розділити його на 4 частини і розім'яти руками в коржі. Накрити горщики кришечками з тіста і помістити в духовку. Нагріти її до 200 ° С. Готувати спекотне 35-40 хв. Подати до столу в горщиках. Корисна порада
Печеня з м'ясом і грибами в горщиках слід ставити в холодну духовку і тільки потім нагрівати її. Якщо ви помістіть їх відразу в гарячу, то від перепаду температур стінки посуду можуть тріснути.
До речі Для приготування печені з грибами ми пропонуємо використовувати яловичину. Ідеально підійде, наприклад, м'якоть з лопатки. Але якщо хочете, замініть яловичину свининою: вийде теж дуже смачно.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!