Перець, ФАРШИРОВАНИЙ фарш В ТОМАТНОМУ соусі

Ох, ну як же смачні ці фаршировані перці! Неодмінно осінні, сезонні, налиті, з домашнім фаршем і ароматним томатним соусом з часником і перчиком чилі! Ось немає для мене їжі смачніше! Так, з ними доведеться трохи повозитися, але запевняю вас, результат вас неодмінно порадує! Якщо ви поділяєте мої смаки, то пропоную дізнатися, як такі перці готую я.

ПЕРЕЦЬ, ФАРШИРОВАНИЙ фарш В ТОМАТНОМУ соусі

ПЕРЕЦЬ, ФАРШИРОВАНИЙ фарш В ТОМАТНОМУ соусі

фарш-кидок x Інгредієнти

  • перець солодкий 15 шт.
  • фарш м'ясний 800 г
  • рис, відварений до напівготовності 1 стакан (а)
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • стиглі помідори 10 шт.
  • часник (зубчики) 5 шт.
  • перець чилі 1/4 шт.
  • цукор 2 ч.л.
  • олія оливкова 2 ст.л.
  • сметана 5 ст.л.
  • чебрець свіжий 1/5 пучок (а)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ПЕРЕЦЬ, ФАРШИРОВАНИЙ фарш В ТОМАТНОМУ соусі

Приготувати томатний соус. Для цього розігріти в сотейнику 1 ст. л оливкової олії. Нарізати помідори кубиком, скласти в сотейник і спочатку обсмажити їх на сильному вогні хвилин 7 (поки не дадуть багато соку), потім тушкувати на середньому вогні хвилин 10-15. Приблизно в середині смаження додати дрібно нарізаний часник і кілька скибочок гострого перцю чилі. В кінці додати сіль і цукор – за смаком. Цукор – приблизно 1-2 ч.л., без нього не розкриється смак цього соусу. Крок 2

ПЕРЕЦЬ, ФАРШИРОВАНИЙ фарш В ТОМАТНОМУ соусі

Перелити соус в друшляк і перетерти його, позбавляючись від шкірки від помідор. Я використовую спеціальну насадку-протирання для мого кухонного комбайна, також можна перетерти через сито. Крок 3

ПЕРЕЦЬ, ФАРШИРОВАНИЙ фарш В ТОМАТНОМУ соусі

цибулю і моркву почистити, цибулю нарубати дрібним кубиком, моркву натерти на дрібній тертці. Обсмажити цибулю і моркву до готовності на рослинній олії. Крок 4

ПЕРЕЦЬ, ФАРШИРОВАНИЙ фарш В ТОМАТНОМУ соусі

Приготувати начинку. Для цього змішати м'ясний фарш, відварений до напівготовності рис, обсмажені цибулю з морквою, сіль і перець. Крок 5

ПЕРЕЦЬ, ФАРШИРОВАНИЙ фарш В ТОМАТНОМУ соусі

Все ретельно перемішати, обов'язково додати 1/2 склянки або навіть трохи більше холодної кип'яченої води – так ми расжіжаем фарш і начинка вийде неплотная. Крок 6

ПЕРЕЦЬ, ФАРШИРОВАНИЙ фарш В ТОМАТНОМУ соусі

Переходимо до перцям. Перці ретельно вимити, зрізати верхівку (її можна не використовувати при приготуванні перців, але мені подобається, як вони красиво виглядають з такими «капелюшками»), очистити від насіння. Нафарширувати кожен перець (щільно) начинкою, укласти (щільно) в форму для запікання або каструлю. Крок 7

ПЕРЕЦЬ, ФАРШИРОВАНИЙ фарш В ТОМАТНОМУ соусі

Залити соусом, додати пару столових ложок сметани, зверху покласти кілька гілочок чебрецю. Готувати перці можна двома способами: на плиті або в духовці. Для плити: довести соус до кипіння, прикрити кришкою, варити на повільному вогні 40 хвилин. Для духовки: поставити в розігріту до максимальної температури духовку, дочекатися кипіння, знизити вогонь до 200 град і готувати близько години. Крок 8

ПЕРЕЦЬ, ФАРШИРОВАНИЙ фарш В ТОМАТНОМУ соусі

Подавати гарячими Корисна порада

Раджу для цієї страви вибирати саме сезонний болгарський перець – саме він володіє справжнім ароматом і смаком. І розмір перців повинен бути маленьким – так смачніше.

Господині на замітку

Дуже добре готувати фаршировані перці про запас. Тобто нафарширувати перці і заморозити. А коли прийде час готувати – просто приготувати томатний соус або просто згасити у воді.

0/5 (0 Reviews)