Якщо ви до цих пір не пробували піцу кальцоне, неодмінно зробіть це, тим більше що готується вона дуже просто. Цей закритий закусочний пиріг & nbsp; колись був винайдений на півдні Італії, і до цього дня авторство рецепта оскаржують сицилійці, апулійци і неаполітанці. Але як би там не було, блюдо має ряд переваг перед звичайною піцою. По-перше, начинка кальцоне & mdash; більш соковита, так як & laquo; захована & raquo; між шарами тіста. По-друге, така піца довше залишається гарячою. Нарешті, по-третє, кальцоне просто зручніше брати з собою, на роботу або на прогулянку, і легше є. Погодьтеся, звучить переконливо! Ми пропонуємо приготувати піцу кальцоне з м'ясом та моцарелою. Смачно, ситно, дуже ароматно!
& nbsp;
Інгредієнти
Для начинки:
- маленька цибулина – 1 шт.
- часник – 1 зубчик
- рослинне масло – 2 ст. л.
- фарш зі свинини і яловичини – 400 г
- консервовані помідори – 400 г
- моцарелла (один великий кулька) – 125 г
- базилік – 1 гілочка
- сушене орегано і розмарин – по 1/2 ч. Л.
- жовток для змазування піци – 1 шт.
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
Для тіста:
- молоко – 150 мл
- цукор – 1 ч. Л.
- сухі дріжджі – 1 ч. Л. < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> борошно – 320 г
- сіль – на кінчику ножа
- оливкова олія – 2 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте тісто піци кальцоне. Молоко нагрійте до 35 ° C. Додайте цукор, дріжджі і перемішайте. Накрийте і залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин. Крок 2
Борошно для тіста піци просійте з дрібкою солі. З'єднайте з молочно-дріжджовий сумішшю і ретельно вимісити. Додайте оливкову олію. Знову вимісити і залиште на 1,5 години в теплому місці. Крок 3
Приготуйте начинку піци кальцоне . Цибулю і часник очистіть, подрібніть. У сковороді нагрійте рослинну олію і підрум'яньте підготовлені овочі. Додайте м'ясний фарш і смажте на середньому вогні, розминаючи виделкою грудочки, протягом 10 хвилин. Крок 4
Додайте в сковороду консервовані помідори. Посоліть і поперчіть за смаком. Вогонь зменшіть до слабкого. Гасіть м'ясну начинку піци 10 хвилин. Дайте трохи охолонути. Крок 5
Моцареллу для начинки піци наріжте невеликими скибочками або кружальцями. Базилік вимийте і висушіть паперовим рушником. Обірвіть листочки, великі порвіть. Крок 6
Нагрійте духовку до 220 ° C. Тісто піци розкачайте в тонку круглу корж. За половині розподіліть моцарелу, посипте листочками базиліку і сушеними травами. Крок 7 Викладіть фарш в томатному соусі і розрівняйте. Накрийте начинку другою половинкою тесту і защипніть краю. Змастіть верх жовтком, помістіть на деко і випікайте 10 хвилин до рум'яної скоринки. Корисна порада
За бажанням, консервовані помідори для м'ясної начинки піци кальцоне можна очистити від шкірки. Якщо ви віддаєте перевагу такий варіант, то логічніше буде використовувати натуральні протерті томати, промислового або домашнього виготовлення.
До речі Цікаво, що піцу кальцоне іноді готують в солодкому варіанті, наприклад, з рікоттою і ягодами або фруктами. В результаті закусочний пиріг перетворюється в десертний, що, звичайно, суперечить канонам, але, зрозуміло, нікого не засмучує!
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!