Пряний кускус з цесаркою і пряними овочами – блюдо, на яке можна сміливо кликати гостей. Якщо ж приготувати страву на нашу рецептом хочеться, а цесарку дістати не вдалося, замініть її куркою, тільки відкоригують час пріготовленія- & nbsp; курка буде готова швидше.
Інгредієнти
- 1 цесарка
- 3 склянки середнього кускусу
- 2-3 різнокольорових перцю
- 500 г гарбуза
- 3 середні червоні цибулини
- 0,5 ч. л. меленої кориці
- 1 ч. Л. меленої солодкої паприки
- 1,5 ч. л. меленої зіри
- 0,5 ч. л. меленого коріандру, сіль
- оливкова олія «екстра вірджин»
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 С заважайте в мисочці все спеції з 1 ч. Л. солі. Обробити цесарку на невеликі шматочки, обсушити і натріть кожен шматочок сумішшю спецій. Покладіть в форму для запікання, збризніть оливковим маслом і дайте постояти при кімнатній температурі 1 годину. Крок 2 У гарбуза видаліть шкірку і насіння разом з волокнами. Наріжте гарбуз прямокутними шматочками товщиною 2 см. Крок 3 Очистіть перці, наріжте уздовж смужками товщиною 2-3 см. Цибулю очистіть, наріжте уздовж часточками товщиною 2 см. Покладіть овочі на деко, застелене папером для випічки, посоліть і полийте оливковою олією. Крок 4 Поставте форму з цесаркою в розігріту до 220 ° С духовку, відразу ж зменшіть температуру до 170 ° С. Запікайте до готовності, час від часу перевертаючи шматки, приблизно 1 годину. Крок 5 За півгодини до готовності цесарки поставте в духовку деко з овочами. При цьому перемістіть цесарку в верхню третину духовки, а овочі розташуйте під нею. Крок 6 Коли цесарка і овочі будуть майже готові, влийте в каструлю, де ви збираєтеся готувати кускус, 4 ст. л. оливкового масла. Всипте залишилися спеції і ще трохи солі. Трохи прогрійте масло на середньому вогні (30 секунд). Всипте кускус і ретельно перемішайте, щоб кожна крупинка була покрита маслом, потім приготуйте кускус відповідно до інструкції на упаковці. Крок 7 розворушити готовий кускус виделкою і викладіть на підігріте блюдо. Навколо розкладіть шматки цесарки і печені овочі. Господині на замітку
До такої страви для подачі дуже хороший лимон & ndash; наріжте його шматочками і розкладіть по тарілках разом з цесаркою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!