ПРЯНИЙ КУСКУС З цесарки І печені овочі

Пряний кускус з цесаркою і пряними овочами – блюдо, на яке можна сміливо кликати гостей. Якщо ж приготувати страву на нашу рецептом хочеться, а цесарку дістати не вдалося, замініть її куркою, тільки відкоригують час пріготовленія- & nbsp; курка буде готова швидше.

 ПРЯНИЙ КУСКУС З цесарки І печені овочі

Інгредієнти

  • 1 цесарка
  • 3 склянки середнього кускусу
  • 2-3 різнокольорових перцю
  • 500 г гарбуза
  • 3 середні червоні цибулини
  • 0,5 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. Л. меленої солодкої паприки
  • 1,5 ч. л. меленої зіри
  • 0,5 ч. л. меленого коріандру, сіль
  • оливкова олія «екстра вірджин»

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 С заважайте в мисочці все спеції з 1 ч. Л. солі. Обробити цесарку на невеликі шматочки, обсушити і натріть кожен шматочок сумішшю спецій. Покладіть в форму для запікання, збризніть оливковим маслом і дайте постояти при кімнатній температурі 1 годину. Крок 2 У гарбуза видаліть шкірку і насіння разом з волокнами. Наріжте гарбуз прямокутними шматочками товщиною 2 см. Крок 3 Очистіть перці, наріжте уздовж смужками товщиною 2-3 см. Цибулю очистіть, наріжте уздовж часточками товщиною 2 см. Покладіть овочі на деко, застелене папером для випічки, посоліть і полийте оливковою олією. Крок 4 Поставте форму з цесаркою в розігріту до 220 ° С духовку, відразу ж зменшіть температуру до 170 ° С. Запікайте до готовності, час від часу перевертаючи шматки, приблизно 1 годину. Крок 5 За півгодини до готовності цесарки поставте в духовку деко з овочами. При цьому перемістіть цесарку в верхню третину духовки, а овочі розташуйте під нею. Крок 6 Коли цесарка і овочі будуть майже готові, влийте в каструлю, де ви збираєтеся готувати кускус, 4 ст. л. оливкового масла. Всипте залишилися спеції і ще трохи солі. Трохи прогрійте масло на середньому вогні (30 секунд). Всипте кускус і ретельно перемішайте, щоб кожна крупинка була покрита маслом, потім приготуйте кускус відповідно до інструкції на упаковці. Крок 7 розворушити готовий кускус виделкою і викладіть на підігріте блюдо. Навколо розкладіть шматки цесарки і печені овочі. Господині на замітку

До такої страви для подачі дуже хороший лимон & ndash; наріжте його шматочками і розкладіть по тарілках разом з цесаркою.

0/5 (0 Reviews)