пизи БІЛОРУСЬКІ

Ця страва є як в білоруській, так і в польській, українській, литовській кухні. Розрізняються назвами і відхиленнями в способі приготування. У Білорусії і Польщі їх готують з картопляно-сирного тесту з сирим фаршем. Блюдо самодостатньо – крім традиційної сметани до нього до нього можна подати свіжі овочі або легкий капустяний салат. Моя польська бабуся робила їх часто поряд з дерунами і чаклунами

 пизи БІЛОРУСЬКІ

 пизи БІЛОРУСЬКІ

Кращі сімейні рецепти x Інгредієнти

  • картопля варена 500 г
  • сир перетертий гладкий – 180 г
  • борошно 80 г
  • яйце 1 шт.

Для начинки:

  • м'ясний фарш 400 г
  • цибулина маленька 1 шт.
  • яйце 1 шт.
  • часник 2 зубчики
  • приправа для м'яса 1/2 ч.л
  • сіль і перець за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 пизи БІЛОРУСЬКІ

Картоплю відварюємо в підсоленій воді до готовності краще в мундирі. Протираємо через сито (без молока, води і т.п., водянисте тісто буде розвалюватися) і даємо трохи охолонути. Поки остигає картопля, готуємо начинку. Кладемо фарш в миску, додаємо натертий часник, приправу, яйце і дрібно нарізану цибулю. Солимо і перчимо до смаку. Вимішуємо. Крок 2

пизи БІЛОРУСЬКІ

До остившему картоплі додаємо сир. Вимішуємо, потім додаємо борошно, сіль і яйце і знову вимішуємо. Ділимо фарш і картопляну масу на 8 частин. З картопляної маси, присипаючи борошном, формуючи корж. У центр кладемо фарш. Заліплює краю, надаємо заготівлі форму шайби і гарненько паніруємо в борошні. Крок 3

пизи БІЛОРУСЬКІ

У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Кладемо пизи і смажимо з одного боку протягом 5 хвилин. Потім перевертаємо, трохи зменшуємо нагрів і смажимо до готовності з другої сторони. Подаємо зі сметаною.

0/5 (0 Reviews)