Інгредієнти
- великі помідори – 2 шт
- томати у власному соку – 800 г
- родзинки – 3 ст. л.
- мелена кориця – 1 ч. л.
- великі баклажани – 2 шт
- яловичий фарш – 500 г
- стебловий селера – 1 шт
- сіль
- мелений кумін – 1 ч. Л.
- масло рослинне – 4 ст. л.
- цибуля ріпчаста – 1 шт
- коріандр мелений – 1 ч. л.
- морква – 1 шт
- молоко – 1 стакан
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Цибулю, моркву і селеру очистити, подрібнити, обсмажити з 2 ст. л. масла, час від часу перемішуючи, 5 хв. Додати фарш і готувати на середньому вогні, розминаючи грудки дерев’яною ложкою, 10 хв
Крок 2
Зменшити вогонь, влити молоко. Готувати 2 хв. Томати розім’яти виделкою, додати в соус разом з соком, довести до кипіння. Посолити, поперчити і готувати під кришкою 1 ч. Додати родзинки, кумін, коріандр, корицю, сіль і перець. Готувати без кришки на невеликому вогні ще 15 хв.
Крок 3
Баклажани і помідори вимити. Нарізати баклажани поздовжніми пластинами завтовшки 1 см. Покласти їх на змащену 1 ст. л. масла алюмінієву форму, скропити маслом, що залишилося і поставити в мікрохвильову піч на 3 хв. Перекласти на блюдо.
Крок 4
В ту ж алюмінієву форму покласти половину соусу, потім половину запечених баклажанів.
Крок 5
Викласти соус, що залишився і залишилися баклажани.
Крок 6
Помідори нарізати тонкими кружальцями і помістити зверху. Поставити в мікрохвильову піч на 10 хв. при потужності 100%.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!