Рагу з баклажанами по-мароккански

Інгредієнти

  • великі помідори – 2 шт
  • томати у власному соку – 800 г
  • родзинки – 3 ст. л.
  • мелена кориця – 1 ч. л.
  • великі баклажани – 2 шт
  • яловичий фарш – 500 г
  • стебловий селера – 1 шт
  • сіль
  • мелений кумін – 1 ч. Л.
  • масло рослинне – 4 ст. л.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • коріандр мелений – 1 ч. л.
  • морква – 1 шт
  • молоко – 1 стакан

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 РАГУ з БАКЛАЖАНАМИ ПО-МАРОККАНСКИ

Цибулю, моркву і селеру очистити, подрібнити, обсмажити з 2 ст. л. масла, час від часу перемішуючи, 5 хв. Додати фарш і готувати на середньому вогні, розминаючи грудки дерев’яною ложкою, 10 хв

Крок 2

РАГУ З БАКЛАЖАНАМИ ПО-МАРОККАНСКИЗменшити вогонь, влити молоко. Готувати 2 хв. Томати розім’яти виделкою, додати в соус разом з соком, довести до кипіння. Посолити, поперчити і готувати під кришкою 1 ч. Додати родзинки, кумін, коріандр, корицю, сіль і перець. Готувати без кришки на невеликому вогні ще 15 хв.

Крок 3

РАГУ З БАКЛАЖАНАМИ ПО-МАРОККАНСКИБаклажани і помідори вимити. Нарізати баклажани поздовжніми пластинами завтовшки 1 см. Покласти їх на змащену 1 ст. л. масла алюмінієву форму, скропити маслом, що залишилося і поставити в мікрохвильову піч на 3 хв. Перекласти на блюдо.

Крок 4

РАГУ З БАКЛАЖАНАМИ ПО-МАРОККАНСКИ

В ту ж алюмінієву форму покласти половину соусу, потім половину запечених баклажанів.

Крок 5

РАГУ З БАКЛАЖАНАМИ ПО-МАРОККАНСКИ

Викласти соус, що залишився і залишилися баклажани.

Крок 6

РАГУ З БАКЛАЖАНАМИ ПО-МАРОККАНСКИ

Помідори нарізати тонкими кружальцями і помістити зверху. Поставити в мікрохвильову піч на 10 хв. при потужності 100%.

0/5 (0 Reviews)