РІЗДВЯНА МЯСНАЯ ЗАПІКАНКА з фісташками

& nbsp; М'ясна запіканка, м'ясний хліб не користуються особливою популярністю, а даремно. Спробуйте приготувати ось таку & quot; буханку & quot; з м'яса і, можливо, вона стане вашим фірмовим святковою стравою.

Інгредієнти

  • 500 г м'якоті яловичої лопатки
  • 600-700 г м'якоті свинячої шийки
  • 300 г довгих скибочок копченого бекону
  • 2 великих яйця С0 + 2 жовтки
  • 1 невеликий кабачок або цукіні
  • 1 велике яблуко
  • 2 великі цибулини
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 50 г м'якої кураги
  • 3 гілочки чебрецю
  • 100 г очищених фісташок
  • 130 г смачних панірувальних сухарів
  • по 1,5 ст. л. діжонськой гірчиці та кетчупу
  • 1 ст. л. вустерського соусу
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. солодкої меленої паприки
  • сіль мелений чорний перець
  • зелена квасоля для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігрійте духовку до 170 ° С. Візьміть довгасту глибоку форму для кексу і застеліть її скибочками бекону, викладаючи їх поперек форми злегка внахлест, щоб кінці звисали. Крок 2 Очистіть цибулю, часник і яблуко. Цибулю і часник наріжте довільно, яблуко – кубиками зі стороною 6-8 мм. Натріть кабачок/цукіні на крупній тертці. Курагу наріжте дрібними кубиками. У чебрецю видаліть стебла. Крок 3 Потомити цибулю з часником в 1 ст. л. вершкового масла з сіллю на невеликому вогні, 4-5 хв., перекладіть в миску. У сковороду покладіть масло, що залишилося і яблука, трохи обсмажте, 2-3 хв. Крок 4 Проверните свинину і яловичину через велику решітку м'ясорубки. Слідом проверніть обсмажені цибулю з часником. Додайте до фаршу яйця і жовтки, цукіні, яблука, курагу, сухарі, рубані фісташки. Змішайте вустерский соус з гірчицею, кетчупом, паприкою, сіллю і перцем, додайте у фарш, ретельно перемішайте. Крок 5 Викладіть фарш в підготовлену форму з беконом, загорніть кінці бекону на мясо.Вирежьте такий шматок пергаменту, щоб він точно закрив поверхню фаршу. Поставте форму в глибоке деко з водою, поставте в нижню третину духовки. Запікайте 1 год 15 хв. Крок 6 Увімкніть в духовці гриль на 220 ° С. Акуратно злийте в формі рідина (використовуйте її при приготуванні квасолі), приберіть папір. Переверніть запіканку на застелений чистим пергаментом деко і поставте під гриль, щоб бекон підрум'яниться, на 5 хв. Подавайте із зеленою квасолею.

0/5 (0 Reviews)