РІЗНОБАРВНА ЗАПІКАНКА з фаршем і овочами

Райдужна запіканка з курячим фаршем і овочами. Ця райдужна запіканка настільки проста у виконанні, наскільки і смачна! Фета відмінно відтіняє смак фаршу і рису!

 РІЗНОБАРВНА ЗАПІКАНКА з фаршем і овочами

 РІЗНОБАРВНА ЗАПІКАНКА з фаршем і овочами

фарш-кидок x Інгредієнти

  • рис 250 г
  • фарш курячий 500 г
  • яйце куряче (1 шт в запіканку, 1 шт для змазування) 2 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • кабачок 1 шт.
  • перець болгарський (зелений, жовтий, червоний) 3 шт.
  • баклажан 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • фета 150 г
  • сіль (за смаком) 2-3 щіпка (і)
  • перець чорний мелений 1 щіпка (і)
  • приправа “італійські трави” 1/4 ч.л.
  • сир твердий 3 ст.л.
  • вершки 10-20% 100 мл
  • додатково: олія оливкова (1 ст.л. для змащування форми, 2 ст.л. для змазування овочів) 3 ст.л.
  • часник сухий (можна і дрібно порізаний свіжий) 1/2 ч.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

РІЗНОБАРВНА ЗАПІКАНКА з фаршем і овочами

Рис промити і відварити відповідно до інструкції на упаковці майже до готовності. Змішати разом фарш, остиглий рис, 1 яйце, нарізані петрушку і цибулю, тертий сир, розім'яту вилкою фету, сіль і перець. Крок 2

РІЗНОБАРВНА ЗАПІКАНКА з фаршем і овочами

Помістити суміш у форму 30 см в діаметрі, рясно змащену олією. Крок 3

РІЗНОБАРВНА ЗАПІКАНКА З фаршу і овочами

Нарізати тонкими стрічками морква і бланшувати її 1-2 хвилини. Крок 4

РІЗНОБАРВНА ЗАПІКАНКА з фаршем і овочами

Порізати смужками кабачок, баклажан і перець. Крок 5

РІЗНОБАРВНА ЗАПІКАНКА З фаршу і овочами

Викласти овочі, вдавлюючи їх в фарш по всій поверхні запіканки райдужними кільцями. Крок 6

РІЗНОБАРВНА ЗАПІКАНКА з фаршем і овочами

Змішати оливкову олію, часник і трохи солі і змастити всі овочі. Крок 7

РІЗНОБАРВНА ЗАПІКАНКА З фаршу і овочами

Вершки збити з яйцем і за допомогою ложечки влити суміш між всіх овочів. Крок 8

РІЗНОБАРВНА ЗАПІКАНКА З фаршу і овочами

Запікати в прогрітій до 180″ С духовці 30-40 хвилин. Орієнтуйтеся на вашу духовку. Крок 9

 РІЗНОБАРВНА ЗАПІКАНКА з фаршем і овочами

Дати запіканці охолонути і нарізати на порції. Смачно і в гарячому, і в теплому вигляді. Пригощайтеся!

0/5 (0 Reviews)