За час своєї кулінарної практики, я переконалася в тому, що в їжі важливий не тільки смак, але і подача. З красивою подачею будь-яку страву виходить смачніше. Візьміть святкову тарілку. Навіщо ховати її в серванті? Викладіть пюре і м'ясо як на картинці. Маленький свято вже почався.
Інгредієнти
- свиняча вирізка 300 гр
- чорнослив 40 гр
- бекон 30 гр
- картопля середнього розміру 4-5 шт
- молоко 200 мл
- шпинат 20 гр
- черрі 50 гр
- базилік 2-3 листочка
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розігрійте духовку до 200 градусів. Закип'ятіть 1-1,5 літра води в чайнику. Очистіть картоплю. Складіть в каструлю, залийте окропом. Посоліть. Варіть 20-25 хв. на середньому вогні під кришкою до повної м'якості. Чорнослив в чашці залийте окропом і залиште на 5 хв. Крок 2 Розігрійте сковороду з краплею олії. Уздовж свинячої вирізки зробіть надріз, посоліть м'ясо. Вкладіть в надріз чорнослив. Оберніть вирізку смужками бекону. Підсмажте м'ясо на сильному вогні 1-2 хв. з кожного боку до золотистої скоринки. Перекладіть на деко і запікайте 15 хв. при 200 гр. до повної готовності. Крок 3 Коли картопля готовий, злийте воду. Молоко розігрійте в чашці в мікрохвильовій печі або в каструльці на плиті. Гарячий картопля розімніть товкачем. Додайте листочки шпинату і базиліка. Збивайте пюре занурювальним блендером, поступово додаючи молоко. Якщо у вас немає погружного блендера, подрібніть листочки ножем і прогрійте на сухій сковороді з краплею води. Перевірте на смак. Ще не пізно досолити. Крок 4 Готову вирізку розріжте навпіл, навскоси. На тарілку викладіть пюре. Зверху м'ясо. Прикрасьте черрі і листком шпинату. До речі
Рецепт надано бренд-шефом і засновницею кулінарного сервісу Вечеря Будинки, Оленою Чазов .
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!