На кантонському діалекті ці кульки називаються джун джиу као – перлинні кульки. Ефект перламутру (хоч і не дуже яскраво вираженого) створює рис, якщо його не змішувати зі свининою, а обваляти в ньому кульки. Рисові кульки зазвичай подають ввечері на закуску або на ланч в якості одного з видів дім самов. Свинину можна цілком зкаменіть куркою або індичкою – але фарш не повинен бать занадто пісним, щоб кульки не розвалювалися.
Інгредієнти
- 135 г клейкого короткозерного рису
- 300 г досить жирного фаршу зі свинини
- половина маленької морквини
- 6 сушених китайських чорних грибів
- 2 см свіжого кореня імбиру
- 2 стебла зеленої цибулі
- 30 г кукурудзяного крохмалю
- 17 г темного кунжутного масла
- 20 г рисового вина або сухого хересу
- 4 г цукру
- сіль за смаком
- мелений чорний перець
- рослинне масло для змазування
- 80 г темного соєвого соусу
- 30 г рисового оцту
- 34 г темного кунжутного масла
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Ретельно промийте рис під проточною холодною водою. Потім залийте холодною водою і залиште на 30 хв. Відкиньте на друшляк і струсіть все залишки води. Перекладіть в каструлю, влийте 1 стакан окропу, на сильному вогні доведіть до кипіння і готуйте 1 хв. Зменшіть вогонь до мінімуму, закрийте кришкою і готуйте 10 хв. Зніміть з вогню, залиште під кришкою і готуйте 10 хв. Зніміть з вогню, залиште під кришкою на 10 хв., Потім остудіть. Крок 2
Замочіть гриби в гарячій воді на 30 хв. (Вони повинні сильно збільшитися в розмірах). Відкиньте на друшляк, потім тонко наріжте, видаляючи жорсткі ніжки. Морква, імбир і зелений лук подрібніть, покладіть в миску. Додайте фарш і гриби, ретельно перемішайте вилкою. В окремій мисочці змішайте соєвий соус, ві6но, крохмаль 1 ст. л. холодної води, цукор, перець і сіль, перемішайте до однорідності, вилийте отриману суміш в фарш і ретельно перемішайте. Додайте рис і ще раз ретельно вимішайте. У вас повинна вийти м'яка клейка маса. Крок 3
Змочуючи руки в гарячій воді, скочується з фаршу кульки розміром з волоський горіх і викладайте їх на робочу поверхню. Коли буде використана половина фаршу, перекладіть кульки в злегка змащене олією жаропрочное сито. Помістіть його на каструлю з невеликою кількістю киплячої води, накрийте і готуйте 20 хв. тим часом підготуйте другу порцію кульок (в пароварці з двома рівнями ви можете приготувати все кульки одночасно). Крок 4
Для соусу змішайте всі інгредієнти. Розлийте соус по невеликих мисочках і подавайте до гарячих кулькам. До речі
Якщо ви захочете зробити кульки по-справжньому & quot; перловими & quot ;,, не кладіть рис в фарш. Замочіть рис на 4-6 ч., Потім відкиньте на сито і гарненько обсушити. & Nbsp; Зробіть кульки зі свинини з грибами і з усіма добавками за рецептом, потім поставте в морозильник на 10 хв. Після цього обваляйте кульки в рисі так, щоб він покривав їх шаром в 1 рисинку. Викладіть кульки в сито і зваріть на пару згідно з рецептом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!