Салат з овочів і запечена свинина

Інгредієнти

  • 400 г запеченої свинячої шийки
  • 500 г китайської капусти
  • 400 г свіжомороженої зеленого горошку
  • 3 великі морквини
  • 2 різнокольорових солодких перцю
  • великий пучок кінзи
  • 3 пера зеленої цибулі
  • ¾ склянки арахісу
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. оцту
  • 2 ст. л. меду
  • 1 ст. л кунжутної олії
  • 1 см кореня імбиру
  • 1 ч. л. соку лайма чи лимона
  • 2 ст. л. води
  • сіль

Для заправки:

  • ⅓ склянки рослинного масла

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Очистіть імбир і натріть на дрібній тертці. Часник очистіть і розітріть з дрібкою солі в ступці. Покладіть всі інгредієнти для соусу в банку з кришкою, що загвинчується і добре потрясіть, поки не утвориться однорідний соус.

Крок 2 Зелений горошок залийте киплячою підсоленою водою і відваріть до готовності, 5 хв. Відкиньте на друшляк і обдати холодною водою. Остудіть. Половину горошку злегка розімніть.

Крок 3 Тонко наріжте китайську капусту. Очистіть солодкий перець від насіння і перегородок, наріжте соломкою. Очистіть моркву і натріть на крупній тертці або наріжте соломкою. Наріжте зелену цибулю і кинзу. Свинину наріжте соломкою.

Крок 4 Подрібніть горіхи за допомогою блендера в дрібну крихту в режимі «Пульс».

Крок 5 Перемішайте у великій мисці всі складові салату. Полийте салат заправкою, перемішайте і відразу ж подавайте.

0/5 (0 Reviews)