Інгредієнти
- 1 шматок свинячої шийки вагою 1 кг
- 4 зубчики часнику
- 3 лаврові листки
- 1,5 ч. л. насіння коріандру
- 5 горошин запашного перцю
- 1 ч. л. горошин чорного перцю
- оливкова олія
- 1 ч. л. великої морської солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Зріжте з шийки зайвий жир, залишивши тонкий шар. Крок 2 Часник очистіть і акуратно наріжте уздовж тонкими брусочками. Крок 3 За допомогою довгого ножа з тонким лезом нашпигуйте м'ясо часником. Для цього встромляєте ніж на глибину 4-5 см і, не виймаючи, повертаєте його на 90 °. У утворилося поруч з ножем отвір вставляєте брусочек часнику. Крок 4 В ступці потовчіть сіль, коріандр, чорний і запашний перець. Влийте 2 ст. л. оливкового масла і розмішайте, щоб вийшла паста. Повапните цієї пастою м'ясо. Крок 5 Загорніть шийку разом з лавровим листям в кілька шарів фольги і покладіть в холодильник на 12-24 год. Крок 6 Дістаньте м'ясо з холодильника за 1-2 години до приготування. Крок 7 Покладіть м'ясо у фользі на деко, поставте в розігріту до 230 ° С духовку. Через 15-20 хв. зменшіть температуру в духовці до 160 ° С і запікайте 45 хв. Потім вийміть м'ясо з духовки і повністю остудіть. Перед подачею наріжте шийку тонкими скибочками.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!