ШАШЛИК З КУРКИ І ОВОЧІВ з прянощами

Щоб продукти не прилипали до грат під час смаження, обов’язково прожарюйте її, перед тим як використовувати, і ретельно промазуйте жиром — зручно використовувати для цього шматок сала або силіконову кисть, змочену в олії.

Інгредієнти

  • 1, 5 кг курячих стегенець без кістки
  • 1.5 кг курячих крил
  • 5 великих червоних солодких перців
  • 4 невеликих цукіні
  • 400 г помідорів на гілці
  • по 1,5 ст. л. часникового і імбирного порошку
  • 2 ст. л. солодкої паприки
  • 1 ст. л. меленої зіри
  • 1 ст. л. свіжомелених суміші перців
  • 2-3 ст. л. солі середнього помолу

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Змішайте всі спеції і сіль до однорідності.

Крок 2 Крильця розріжте по суглобах (третю фалангу не використовуйте). Обваляйте крильця і ​​стегенця в спеціях, складіть в герметично закривається контейнер і маринують в холодильнику 12-48 год.

Крок 3 Перед смаженням вийміть м’ясо з холодильника за 2 год. Обтрусіть від спецій, обсушити паперовими рушниками.

Крок 4 Очистіть солодкі перці, наріжте квадратиками зі стороною 5-6 см. Цукіні наріжте довільно.

Крок 5 Викладіть крильця і ​​стегенця в решітки, чергуючи з перцем і цукіні. Смажте на вугіллі на середньому спеку, часто повертаючи, поки м’ясо не буде повністю готове. Помідори смажте окремо на шампурах. Подавайте негайно.

0/5 (0 Reviews)