Щоб продукти не прилипали до грат під час смаження, обов’язково прожарюйте її, перед тим як використовувати, і ретельно промазуйте жиром — зручно використовувати для цього шматок сала або силіконову кисть, змочену в олії.
Інгредієнти
- 1, 5 кг курячих стегенець без кістки
- 1.5 кг курячих крил
- 5 великих червоних солодких перців
- 4 невеликих цукіні
- 400 г помідорів на гілці
- по 1,5 ст. л. часникового і імбирного порошку
- 2 ст. л. солодкої паприки
- 1 ст. л. меленої зіри
- 1 ст. л. свіжомелених суміші перців
- 2-3 ст. л. солі середнього помолу
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Змішайте всі спеції і сіль до однорідності.
Крок 2 Крильця розріжте по суглобах (третю фалангу не використовуйте). Обваляйте крильця і стегенця в спеціях, складіть в герметично закривається контейнер і маринують в холодильнику 12-48 год.
Крок 3 Перед смаженням вийміть м’ясо з холодильника за 2 год. Обтрусіть від спецій, обсушити паперовими рушниками.
Крок 4 Очистіть солодкі перці, наріжте квадратиками зі стороною 5-6 см. Цукіні наріжте довільно.
Крок 5 Викладіть крильця і стегенця в решітки, чергуючи з перцем і цукіні. Смажте на вугіллі на середньому спеку, часто повертаючи, поки м’ясо не буде повністю готове. Помідори смажте окремо на шампурах. Подавайте негайно.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!