Щи із квашеної капусти з грибами зазвичай роблять пісними, але ми пропонуємо перевірити в справі наш рецепт, який має на увазі використання свинини. Що б хто не говорив, м'ясний бульйон надає будь-якого супу особливу насиченість! Гриби ж в даному випадку відповідають за аромат і додаткові смакові відтінки, в результаті чого блюдо виходить просто надзвичайно апетитним. Щоб суп став густішим і & laquo; оксамитовим & raquo ;, в самому кінці варіння ми додаємо в нього борошно, розведене розсолом. А щоб довести щі з квашеної капусти з грибами до повної досконалості, подайте їх, доповнивши запашної свіжою зеленню і, неодмінно, густий жирної сметаною!
Інгредієнти
- сушені гриби – 30 г
- питна вода – 2,5 л
- свинина на кістці – 400 г
- корінь петрушки – 1 шт.
- ріпчасту цибулю середнього розміру – 2 шт.
- лавровий лист – 2 шт.
- квашена капуста – 400 г
- рослинне масло – 2 ст. л.
- борошно – 1 ст. л.
- вершкове масло – 30 г
- капустяний розсіл – 250 мл
- сік 1/2 лимона
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуйте гриби для варіння щей з квашеної капусти. Ретельно промийте проточною водою і помістіть в миску. Залийте 500 мл гарячої води і залиште на 15 хвилин. Крок 2
Гриби відкиньте на друшляк. Настій зберіть і потім процідіть через складену вдвічі чисту марлю. Гриби наріжте тонкою соломкою. Перекладіть у велику каструлю, залийте настоєм і доведіть до кипіння. Варіть 20 хвилин. Крок 3
Свинину для щей вимийте, покладіть у велику каструлю і залийте 1,5 л холодної води. Доведіть до кипіння і зніміть піну шумівкою. Вогонь зменшіть до слабкого. Крок 4
Корінь петрушки і одну цибулину очистіть, вимийте. Додайте в каструлю до м'яса з водою і варіть, прикривши кришкою, 1 годину. Потім бульйон для щей процідіть, м'ясо відокремте від кістки і наріжте. Крок 5
Бульйон знову поставте на вогонь. Додайте гриби разом з відваром, покладіть лавровий лист і варіть 10 хвилин. Квашену капусту для щей відкиньте на друшляк і злегка відіжміть. Якщо вона занадто кисла, залийте холодною водою і залиште на 30 хвилин. Потім так само відкиньте на друшляк і відіжміть. Крок 6
Одну цибулину очистіть і наріжте півкільцями. У сковороді нагрійте рослинну олію і підрум'яньте цибулю. Додайте підготовлену квашену капусту і, помішуючи, тримайте на слабкому вогні 7 хвилин. Перекладіть в каструлю з бульйоном і грибами. Варіть 20 хвилин. Крок 7 Приготуйте борошняну заправку для щей. На сухій сковороді, помішуючи, злегка обсмажте борошно. Зніміть з вогню. Потім тонкою цівкою, помішуючи, влийте розсіл. Розтирайте, щоб не було грудочок. Крок 8 Отриману заправку влийте в гарячий бульйон з овочами. Додайте нарізане м'ясо. Влийте лимонний сік, посоліть і поперчіть. Доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини. Залиште на гарячій виключеною плиті. Через 10 хвилин подайте на стіл. Корисна порада
В щі з квашеної капусти з грибами можна додати пару зубчиків часнику, пропущених через прес. Робити це слід в самому кінці варіння, буквально за 3-5 хвилин до повної готовності страви.
До речі Для щей з квашеної капусти краще вибирати сушені білі гриби: вони зроблять це перша страва надзвичайно ароматним, та й смак бульйону стане більш насиченим.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!