Наші смачні курячі котлети & mdash; особлива історія. Це зовсім не ті самі биточки, що колись подавалися в громадських їдальнях і вимагали величезної кількості кетчупу, покликаного хоч якось завуалювати їх сумовитий зовнішній вигляд і смак. Назва залишилося, але сенс змінився кардинально. Смачні курячі котлетки за таким рецептом виходять дуже соковитими і ароматними & mdash; за рахунок запашного часникової олії, яке і додається всередину, і виступає в якості гарячого соусу. На наш погляд, самим ідеальним гарніром до них може бути саме рис, але ви можете також використовувати відварну картоплю, картопляне пюре або навіть гречку. & Nbsp; & nbsp;
Інгредієнти
- часник – 3 зубчики
- вершкове масло – 250 г
- білий хліб – 3 скибочки
- молоко – 150 мл
- курка вагою 1,4 кг – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- панірувальні сухарі – 130 г
- відварений рис для подачі – за смаком
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте часникове масло для курячих котлет. Для цього очистіть зубчики і дуже дрібно їх порубати. Помістіть в мисочку і додайте сіль на кінчику ножа. Розітріть товкачем. Крок 2
Вершкове масло (150 г) наріжте кубиками і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Потім перемішайте з часниковою масою. Викладіть на харчову плівку і поверніть ковбаскою. Приберіть в морозильну камеру мінімум на 1 год. Крок 3
Приготуйте фарш для смачних курячих котлет. З скибочок білого хліба зріжте кірку, м'якуш залийте холодним молоком і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі. Крок 4
Тушку курки вимийте і зніміть з неї шкіру. М'якоть відокремте від кістки і пропустіть через м'ясорубку з частою гратами. Додайте яйце і віджатий хліб. Посоліть і поперчіть. Добре вимісити фарш і приберіть в холодильник мінімум на 3 год. Крок 5
Приготоване раніше часникове масло наріжте шматочками вагою близько 5 г (час, що залишився знову приберіть в холодильник). З охолодженого курячого фаршу сформуйте котлети. У центр кожної помістіть по шматочку масла. Обваляйте котлети в панірувальних сухарях. Крок 6
Сковороді нагрійте і розтопіть в ній вершкове масло. Викладіть котлети і обсмажте з обох сторін до скоринки. Потім вогонь зменшите і доведіть до готовності під кришкою на слабкому вогні. Крок 7
Курячі котлети розкладіть по порційних тарілках разом з гарячим відварним рисом. Час, що залишився часникове масло розтопіть. Полийте їм смачні курячі котлети і рис. Корисна порада
Зробити масло для смачних курячих котлет ще більш ароматним можна, додавши в нього дрібно нарізаний кріп і петрушку. Зелень найкраще розтирати в ступці разом з часником і сіллю.
До речі Довести до повної готовності смачні курячі котлети можна не тільки на плиті під кришкою, але і в духовці. Після того, як ви обсмажили їх, укладіть їх в форму і запікайте близько 10 хвилин при 190 & deg; C.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!