Чи вмієте ви готувати по-справжньому соковиті домашні пельмені? Якщо немає, то візьміть наш перевірений рецепт на замітку і перевірте його найближчим часом на практиці. До складу фаршу пельменів входить білокачанна капуста: вона надає начинці особливу ніжність, що найкращим чином позначається на смаку страви. Цій же меті сприяє присутність в складі свинячої шийки з жирком, яка ідеально поєднується з усіма іншими інгредієнтами. І якщо ви все зробите правильно, то ваші соковиті домашні пельмені стануть справжнім сімейним хітом, який ваші близькі будуть просити виконувати на біс знову і знову!
Інгредієнти
- 400-500 г базового тесту
- 300 г м’якоті яловичини
- 350 г м’якоті жирної свинячої шийки
- 150-200 г свіжої білокачанної капусти
- 2 середні цибулини
- 2-4 зубчики часнику
- 0,5 ч. Л. солодкої меленої паприки
- сіль, мелений чорний перець
- 6-7 кубиків льоду </li >
- масло, сметана і оцет для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте фарш для домашніх пельменів. Обидва види м’яса наріжте середніми шматками і подрібніть в комбайні або пропустіть через м’ясорубку з дрібними гратами. Крок 2
Цибулю і часник очистіть і наріжте середніми шматками. У капусти видаліть качан, наріжте так само. Складіть овочі в кухонний комбайн або блендер, додайте лід і подрібніть в крихту. Можна просто Елко порубати цибулю, часник і капусту ножем, а лід розкришити в пакеті качалкою. Крок 3
Змішайте всі м’ясо з капустою, цибулею і часником, додайте паприку, сіль, чорний перець і дуже ретельно перемішайте. Накрийте фарш для пельменів плівкою і поставте в холодильник на 15-20 хв. Крок 4
Скачайте з тіста пельменів ковбаску діаметром 1,5-2 см, наріжте її поперек на шматочки товщиною 1 см. Присипте шматочки борошном і розкачайте в круглі коржики на присипаної борошном поверхні. Крок 5
У центр кожного гуртка викладіть по 1 ч. Л. начинки. Дуже ретельно защипніть краю, щоб вийшов півколо. З’єднайте два гострих кута і міцно притисніть, щоб вони зліпилися. Крок 6
Варіть пельмені порціями у великій каструлі з великою кількістю киплячої підсоленої води, перемішуючи шумівкою, щоб вони не прилипали до дна. Пельмені готові через 8-10 хв. після повторного закипання. Подавайте з маслом, сметаною і оцтом. Корисна порада
Соковиті домашні пельмені краще збережуть форму в процесі варіння, якщо після приготування ви приберете їх в морозильну камеру хоча б на кілька годин, а краще на ніч.
До речі
Соковиті пельмені можна подати на стіл з розтопленим вершковим маслом, змішаним з невеликою кількістю столового оцту, або хорошою густою сметаною, посипавши подрібненою зеленню кропу, кінзи або петрушки.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!