Інгредієнти
Для бульйону:
- сіль – 0,5 ч. л.
- куряче м'ясо – 700 г
- стебла зеленої цибулі (біла частина) – 2 шт.
- часник – 2 зубчики
- свіжий корінь імбиру – 2 см
- сирі курячі кістки (хребти, лапки, крила ) – 2 кг
Для начинки:
- свинячий фарш – 350 г
- сіль – 0,5 ч. Л.
- подрібнену зелену цибулю – 1,5 ст. л.
- білок – 1 шт.
- кукурудзяний крохмаль – 0,5 ч. л .
- соєвий соус – 1 ст. л.
- сухий херес – 2 ч. л.
- цукор – 1 ч. Л.
Для тіста:
- смалець (топлений свинячий жир) – 1 ст. л.
- кукурудзяний крохмаль – 10 г
- рисове борошно – 150 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Зварити курячий бульйон. Курячі кістки і м'ясо промити, скласти у велику каструлю з 3 л холодної води і на середньому вогні довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити 30 хв., Періодично знімаючи піну і жир. Під час варіння бульйон можна перемішувати. Імбир очистити і тонко нарізати. Лук вимити, відокремити зелену частину від білої. Часник, не очищаючи, злегка розчавити плоскою стороною леза ножа. Додати в бульйон імбир, білу частину цибулі, часник і сіль. Зменшити вогонь до мінімуму і варити 2 ч, час від часу знімаючи жир. Процідити бульйон через дрібне сито або 2 шари марлі. Крок 2
Поки вариться бульйон, приготувати вонтони. Покласти у велику миску всі інгредієнти начинки і ретельно перемішати. Крок 3
З'єднати борошно і крохмаль, влити 0,5 склянки крутого окропу, перемішати. Додати смалець і вимісити тісто. Воно не повинно прилипати до рук. Розділити тісто на кілька частин, накрити вологим рушником. Крок 4
Розкачати одну частину тіста в тонкий млинець діаметром 6 см, покласти в центр трохи начинки. Підтягнути краю до центру і притиснути «горловину» в 1,5-2 см від верху. Повинен вийти «мішечок». Повторити. Крок 5
Відварити вонтони у великій кількості киплячої води, 1 хв. Шумівкою перекласти в бульйон і варити 2 хв. Розлити суп по тарілках, посипати подрібненою зеленою цибулею. Господині на замітку * Суп вонтон складається з двох самостійних страв – курячого бульйону і вонтонов: маленьких китайських пельменів. * Курячий бульйон в китайській кухні відіграє особливу роль. Це основа більшості супів і соусів. Тому його варять відразу багато і витрачають поступово. У сучасному Китаї курячий бульйон зберігають замороженим. * Китайські кухарі не радять використовувати для приготування курячого бульйону кубики – занадто багато солі і мало аромату. Приготуйте бульйон самі. Це, звичайно, займе певний час, але не складе великих труднощів. * Слідкуйте за тим, щоб бульйон не кипів дуже сильно. Слабке побульківаніе – ось ідеальний варіант, при якому жир не змішується з рідиною. Жир, до речі, треба регулярно знімати.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!