Ця страва & ndash; ностальгія за літом. Легкий аромат печеного перцю, освіжаючий соус з йогурту, ніжна свинина. Але виявилося, що взимку це теж доречно & ndash; гострий перець змушує нашу кров бігти швидше, м'ята в соусі наповнює свіжістю. А літо … літо ще буде.
Інгредієнти
- 350 г свинячої вирізки
- 200 г густого натурального йогурту
- 1 великий червоний солодкий перець
- 1 червоний перець чилі
- маленький пучок свіжої м'яти
- 2 зубчики часнику
- 3 ст. л. лимонного соку
- 1,5 ч. л. меленої зіри
- 1/4 ч. л. меленого коріандру
- оливкова олія
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 200 ° С. Покладіть на деко солодкий перець і чилі і запечіть до коричневих підпалин, 15 хв. Перекладіть перець в пакет і залиште на 10 хв. Очистіть від шкірки і видаліть насіння. Крок 2
покладіть перці в чашу блендера, додайте 3 ст. л. оливкового масла, часник, трохи солі, 1/2 ч. л. зіри і коріандр і подрібніть в гладке пюре. Перелийте маринад в широку миску. Крок 3
Збільште температуру духовки до 220 ° С. Розігрійте велику сковороду на середньому вогні. Посоліть свинину і обсмажте на оливковій олії з усіх боків до рум'яної скоринки, 5 хв. Крок 4
Перекладіть свинину в перцевий маринад і змастити ним з усіх боків. Крок 5
Поставте м'ясо в духовку. Запікайте 10-12 хв., Один раз змастивши поверхню м'яса маринадом за допомогою пензлика. Дістаньте свинину з духовки, прикрийте фольгою і залиште на 5 хв. Крок 6
Наріжте м'яту і змішайте з йогуртом і лимонним соком. Приправте соус залишилася зирой і посоліть.
Замість перцю чилі в маринад можна додати трохи аджики – смак соусу буде більш насиченим.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!