Тушковане м'ясо в соусі для піци (Carne alla pizzaiola) – класика італійської кухні. Кожна господиня вміє готувати цю страву і запевняє, що її рецепт – найоригінальніший. Основними інгредієнтами страви є м'ясо – свинина, телятина, курка, свіжі помідори і консервовані у власному соку, сушені італійські трави, часник, чорні оливки. Я трохи змінила рецепт на свій смак, додавши цибулю і прибравши оливки. М'ясо вийшло дуже соковитим і ароматним.
Смачна Італія x Інгредієнти
- свинина нежирна 1 кг
- ріпчасту цибулю 2 шт.
- часник (зубчики) 4 шт.
- оливкова олія 3 ст.л.
- помідори 2 шт.
- консервовані помідори у власному соку 400 мл
- томатна паста 3 ст.л.
- сушений чебрець 1 ч.л.
- сушений розмарин 1 ч.л.
- мелений чорний перець 2 щіпки
- сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Свинину вимити, обсушити паперовими рушниками. Нарізати довгими шматочками. Крок 2
Лук і часник очистити. Цибулю нарізати півкільцями, часник – пластинами. Крок 3
У сковороду з розігрітим оливковою олією викласти свинину і обсмажити її до рум'яної скоринки. Крок 4
До м'яса додати цибулю і часник і продовжувати обсмажувати разом, помішуючи. Крок 5
Консервовані помідори у власному соку очистити від шкірки, подрібнити. Крок 6
Свіжі помідори обдати окропом, потім – холодною водою. Зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками. Томатну пасту розвести водою до консистенції сметани. Крок 7
до обсмаженого м'яса з цибулею додати подрібнені консервовані і свіжі помідори і томатне пюре. Посипати чебрецем, розмарином, перцем, перемішати. Накрити сковороду кришкою і тушкувати на невеликому вогні до м'якості м'яса. В кінці приготування посолити за смаком. Крок 8
Готову свинину подати з будь-якої пастою або іншим гарніром. Прикрасити листочками зеленого базиліка. Смачного! Корисна порада
В томатний соус можна додати трохи цукру для врівноваження смаків.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!