СВИНИНА, тушкована В ТОМАТНОМУ соусі

Тушковане м'ясо в соусі для піци (Carne alla pizzaiola) – класика італійської кухні. Кожна господиня вміє готувати цю страву і запевняє, що її рецепт – найоригінальніший. Основними інгредієнтами страви є м'ясо – свинина, телятина, курка, свіжі помідори і консервовані у власному соку, сушені італійські трави, часник, чорні оливки. Я трохи змінила рецепт на свій смак, додавши цибулю і прибравши оливки. М'ясо вийшло дуже соковитим і ароматним.

СВИНИНА, тушкована В ТОМАТНОМУ соусі

СВИНИНА, тушкована В ТОМАТНОМУ соусі

Смачна Італія x Інгредієнти

  • свинина нежирна 1 кг
  • ріпчасту цибулю 2 шт.
  • часник (зубчики) 4 шт.
  • оливкова олія 3 ст.л.
  • помідори 2 шт.
  • консервовані помідори у власному соку 400 мл
  • томатна паста 3 ст.л.
  • сушений чебрець 1 ч.л.
  • сушений розмарин 1 ч.л.
  • мелений чорний перець 2 щіпки
  • сіль за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

СВИНИНА, тушкована В ТОМАТНОМУ соусі

Свинину вимити, обсушити паперовими рушниками. Нарізати довгими шматочками. Крок 2

СВИНИНА, тушкована В ТОМАТНОМУ соусі

Лук і часник очистити. Цибулю нарізати півкільцями, часник – пластинами. Крок 3

СВИНИНА, тушкована В ТОМАТНОМУ соусі

У сковороду з розігрітим оливковою олією викласти свинину і обсмажити її до рум'яної скоринки. Крок 4

СВИНИНА, тушкована В ТОМАТНОМУ соусі

До м'яса додати цибулю і часник і продовжувати обсмажувати разом, помішуючи. Крок 5

СВИНИНА, тушкована В ТОМАТНОМУ соусі

Консервовані помідори у власному соку очистити від шкірки, подрібнити. Крок 6

СВИНИНА, тушкована В ТОМАТНОМУ соусі

Свіжі помідори обдати окропом, потім – холодною водою. Зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками. Томатну пасту розвести водою до консистенції сметани. Крок 7

СВИНИНА, тушкована В ТОМАТНОМУ соусі

до обсмаженого м'яса з цибулею додати подрібнені консервовані і свіжі помідори і томатне пюре. Посипати чебрецем, розмарином, перцем, перемішати. Накрити сковороду кришкою і тушкувати на невеликому вогні до м'якості м'яса. В кінці приготування посолити за смаком. Крок 8

СВИНИНА, тушкована В ТОМАТНОМУ соусі

Готову свинину подати з будь-якої пастою або іншим гарніром. Прикрасити листочками зеленого базиліка. Смачного! Корисна порада

В томатний соус можна додати трохи цукру для врівноваження смаків.

0/5 (0 Reviews)