СВИНИНА з чорносливом і Пастернак в горщиках

& nbsp;

 СВИНИНА з чорносливом і Пастернак в горщиках

Інгредієнти

  • 800 г м'якоті свинини
  • 2 цибулини
  • 1 корінь пастернаку
  • 1 велика морква
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г чорносливу без кісточок
  • 1 гілочка розмарину
  • 200 г сметани
  • 50 г оливкової олії
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль і перець за смаком

Покроковий рецепт приготування

Морква і пастернак очистити. Морква нарізати кружальцями, пастернак – часточками. Цибулю нарізати кільцями, часник дрібно порубати. У глибокій сковорідці розігріти оливкову олію і згасити овочі протягом 5 – 7 хвилин. М'ясо вимити, обсушити паперовими рушниками. Чорнослив вимити і розрізати на половинки. На дно горщиків укласти овочі, на них викласти м'ясо, потім чорнослив. Підсолити, приправити перцем. У кожен горщик покласти невелику гілочку розмарину і влити по 50 мл гарячої води. Покласти в горщики по 2 – 3 ст. л. сметани, накрити кришками або фольгою і поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Готувати 40 хвилин. Зняти кришки або фольгу і запікати ще 10 хвилин. Подавати на стіл в горщиках, посипавши дрібно нарізаною петрушкою. Окремо подати салат зі свіжих овочів.

0/5 (0 Reviews)